Burke v Franciji čaka popolna prepoved

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Francoska vlada pripravlja zakon o popolni prepovedi nošenja muslimanskih oblačil, ki zakrivajo ženski obraz in telo, na vseh javnih krajih.
Oglej si celoten članek

Zakon bo na rešetu poslancev maja, gre pa za prvi korak predsednika Nicolasa Sarkozyja k popolni prepovedi muslimanskih oblačil, ki zakrivajo ženski obraz. Tiskovni predstavnik francoske vlade Luc Chatel je danes pojasnil, da je nošenje tovrstnih oblačil znak zapiranja družbe in zavračanja francoskih vrednot.

Francoski državni svet, ki presoja, ali je posamezna zakonodaja v skladu z ustavo, je sicer konec marca vlado opozoril pred tovrstno prepovedjo, saj bi znala biti v nasprotju z ustavo in evropskim pravnim redom.

Belgija bo prva
Sicer pa bo verjetno Belgija prva evropska država, ki bo prepovedala burke in nikabe v javnosti. Belgijski parlament bo o popolni prepovedi tovrstnih oblačil v javnosti razpravljal v četrtek, po pričakovanjih pa jo bo tudi sprejel, saj sta o tem soglasni tako vlada kot opozicija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.