Breivik želel ubiti Obamo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Anders Breivik je želel leta 2009 napasti Obamo, a ga zaradi poostrenih ukrepov ni upal.
Oglej si celoten članek

Anders Breivik naj bi decembra 2009 razmišljal o uboju Baracka Obame. Napsti je želel v času , ko so Obami v Oslu podelili Nobelovo nagrado za mir. Policistom je zaupal, da je načrtoval atentat z avtomobilom-bombo, piše norveški časopis Dagbladet.

Za izvedbo atentata na Obamo se Breivik na koncu vendarle ni odločil, ker je ugotovil, da bodo med podelitvijo Nobelovih nagrad varnostni ukrepi tako poostreni, da bi bil to tudi zanj prevelik zalogaj, je še povedal norveškim policistom.

Naj vas spominimo

Breivik je 22. julija lani najprej izvedel bombni napad na poslopje norveške vlade, kjer je umrlo osem ljudi. Kasneje je izvedel še strelski pohod na pripadnike podmladka laburistične stranke na otoku Utoya okoli 40 kilometrov iz Osla, kjer je življenje izgubilo še 69 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.