Dvajset let jih je zadrževal v ujetništvu, jih večkrat posilil in prisilil k splavu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Brazilski 'Josef Fritzl' je 20 let držal ženo in otroke v ujetništvu.
Oglej si celoten članek

V mestu Novo Oriente v Braziliji so nedavno aretirali 54-letnega moškega, ki je ženo in svoje otroke dve desetletji zadrževal v ujetništvu, jih večkrat posilil in prisilil k splavu.

Aretirali so ga po tem, ko mu je ena od sedmih hčera dala uspavalne tablete in pobegnila, da bi ga prijavila policiji. Policisti so vdrli v dom v mestu Novo Oriente v Braziliji in za povrh našli tri zarodke, zakopane na vrtu. Zadnji je umrl pred osmimi meseci.

Policija je rešila sedem deklet, starih od tri do 22 let, pri čemer preiskovalci pravijo, da je osumljenec spolno zlorabil njih, pa tudi svojo pokojno taščo. Njegova žena, ki naj bi bila stara 40 let, je rekla, da je bila ujetnica od svojega 17. leta. Njen mož naj bi jo prisilil k trem splavom. Policija je razkrila, da je ena od hčera doživela neuspešen splav šestmesečnega ploda.

Dojenček naj bi preživel in ga je rešila babica. Deklica naj bi bila slabega zdravja, vendar ji je oče zavrnil kakršno koli zdravniško pomoč. Po navedbah policije je osumljenec spolno zlorabljal svoje hčere in izvrtal luknje v stene hiše, da bi videl, kako se dekleta oblačijo in kopajo.

Osumljenec je zdaj v priporu, mati in otroci pa so zaradi svoje zaščite premeščeni v drugo državo. Tiskovna predstavnica policije je dejala, da je mati otrok zapustila dom samo v njegovem spremstvu, le za urejanje prejema finančnih nadomestil. Nihče od sosedov je ni poznal, niti sorodniki niso imeli dostopa do nje. Preiskava še poteka.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:21 14. Oktober 2024.

    Tole pa ne vem, če je ravno za verjet. Da jih ni nihče od sorodstva pogrešal???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.