Brat pariškega krvnika Abdeslama razkril njegovo odločitev

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Salah Abdeslam se je med pariškimi napadi v zadnjem hipu premislil in ni aktiviral eksploziva, da bi tako rešil življenja. Tako vsaj trdi njegov brat, ki ga je obiskal v belgijskem zaporu.
Oglej si celoten članek

Salah Abdeslam, eden glavnih organizatorjev novembrskih terorističnih napadov v Parizu, naj bi si v zadnjem hipu premislil zato, da bi rešil življenja, je njegov brat Mohamed povedal v pogovoru za francosko televizijo BFMTV po srečanju z bratom v belgijskem zaporu, kjer Salah čaka na izročitev Franciji.

Bilo bi še več žrtev, če bi to storil. K sreči, tega nisem mogel,” naj bi bratu povedal pripadnik Islamske države. Abdeslam po prijetju v Bruslju vztrajno minimalizira svojo vlogo v pariških napadih, kjer je življenje izgubilo 130 ljudi.

Po napadih se je francoski državljan, rojen v Belgiji, pred policijo uspešno skrival štiri mesece, ujeli so ga 18. marca, štiri dni pred terorističnim napadom v Bruslju.

Belgija je v četrtek privolila v njegovo izročitev Franciji, kamor naj bi ga prepeljali v roku desetih dni. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    08:28 3. April 2016.

    Točno tako, ko je prišel trenutek, je napolnih hlače in si v imenu teh norcev nakopal nepopisno sramoto. Po mojem …

  • 20:46 2. April 2016.

    Premislil si je, ker ni imel jajc.... prase mudžahedinsko.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.