Bin Laden poziva iraške skupine

Foto: Žurnal24 Je novi zvočni posnetek res objavil vodja Al Kaide?
Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden naj bi po svetovnem spletu pozval iraške oborožene skupine, naj se združijo.
Oglej si celoten članek

Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida, Osama bin Laden, naj bi v ponedeljek na svetovnem spletu objavil nov zvočni posnetek, v katerem je pozval vse iraške oborožene skupine, naj se združijo. Ta poziv naj bi bil posledica dejstva, da so se nekatere sunitske skupine v Iraku opredelile proti Al Kaidi in da sodelujejo z Američani. Posnetek, v katerem bin Laden iraškim upornikom pravi, naj priznajo napake, je predvajala arabska televizija Al Džazira, vendar avtentičnost glasu ne more biti potrjena.

Domnevni bin Laden je tako v svojem letos že tretjem sporočilu, ki ga je objavil na svetovnem spletu, še sporočil, da samemu sebi, muslimanom na splošno in bratom v Al Kaidi svetuje izogibanje ekstremizmu med možmi in skupinami. Opozoril je, da se voditelji ne smejo postavljati kot edina avtoriteta, ampak morajo sveti bojevniki slediti temu, kar pravita bog in njegov prerok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.