Bile so v vsaki kuhinji, zdaj jim grozi propad

Foto: Profimedia Plastične posode za shranjevanje živil Foto: Profimedia Tupperware posoda ua shranjevanje živil Foto: Profimedia Tupperware posoda za shranjevanje živil Foto: Profimedia Srečanja ljubiteljic in prodajalk posode Tupperware
Podjetje v zadnjih letih ni bilo dovolj inovativno, da bi sledilo konkurenci.
Oglej si celoten članek

Legendarna Tuppervare posoda bo v kratkem postala le še zgodovina. Kot vse kaže, to ameriško podjetje po 70. letih dokončno odhaja v stečaj. Po poročanju tujih medijev, naj bi se to zgodilo že ta teden. Prodajne številke namreč še vedno padajo, podjetje ne more več odplačevati svojih dolgov v višini kar 700 milijonov dolarjev. Upniki so blagovni znamki Tupperware v začetku tega leta dali nekaj dodatnega časa, vendar si podjetje ni moglo pravočasno opomoči, navaja Reuters. 

Priljubljenost podjetja  je eksplodirala že v petdesetih in šestdesetih letih 20. stoletja. Takratne ženske povojne generacije, ki so se želele osamosvojiti, so na svojih domovih prirejale "Tupperware zabave", na katerih so prodajale to revolucionarno posodo za shranjevanje živil. 

Foto: Profimedia Plastične posode za shranjevanje živil. Praksa samostojnih prodajalcev, ki prodajajo od doma, pa v teh časih izgublja priljubljenosti, in čeprav je Tupperware pred desetletji ko se je pojavil na trgu, veljal za čudežni izdelek, je danes trg preplavljen s podjetji, ki ponujajo cenejše alternative.

Močan upad prodaje se je med pandemijo koronavirusa, ko so ljudje več kuhali doma, sicer za kratek čas ustavil, nato pa je prodaja spet začela upadati. Za to je v veliki meri zaslužno podjetje samo, ki v zadnjih dveh desetletjih ni bilo dovolj inovativno, da bi sledilo konkurenci, ugotavljajo strokovnjaki. 

Foto: Profimedia Tupperware posoda za shranjevanje živil To pomanjkanje inovativnosti je daleč od prakse zgodnjega obdobja podjetja Tupperware. Podjetje je leta 1946 ustanovil izumitelj Earl Tapper, njegov obraz, po katerem je bilo poznano v javnosti, pa je bila ženska - Brownie Weiss. Tapperjev izum, shranjevanje v posodi s plastiko, v kateri je hrana ostala sveža, je bil velika pridobitev v času, ko so bili hladniki še za mnoge predragi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:17 17. September 2024.

    Dobre plastične zadeve, nihče jim ni mogel konkurirati. Škoda, ker niso bili zmožni narediti koraka naprej.

  • 12:04 17. September 2024.

    totalno precenjeni izdelki..res nevem zakaj bi bli zdej sokirani ko slo to vse falit?

  • 11:39 17. September 2024.

    Vsa plastika je na dolgi rok škodljiva. Tudi aluminij v pekovskih izdelkih in šumečih pijačah. Škodljivo je vse, kar vsebuje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.