Bančnika so ujeli s prsti v marmeladi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Deset let zapora grozi Sarajevčanu, ki naj bi svojo službo v centralni banki izkoristil za nezakoniti zaslužek.
Oglej si celoten članek

Policija v Sarajevu je aretirala 39-letnega uslužbenca Centralne banke Bosne in Hercegovine (BiH), ki so ga zalotili med domnevnim ponarejanjem denarja. Bančnega uslužbenca naj bi tamkajšnja policija in tožilstvo že nekaj časa preiskovali, ga tajno opazovali, sledili in prisluškovali. Aretirali so ga v službeni pisarni, kjer so nato izvedli podrobno hišno preiskavo. "Prijet je bil med samim kaznivim dejanjem oziroma na kraju dejanja," dodajajo na policiji. Grozi mu do deset let zapora.

Predali so ga preiskovalcem bosanskega FBI

Sarajevska policija je moškega takoj po prijetju predala preiskovalcem Državne agencije za preiskave in zaščito (Sipa), ki so proti njemu že vložili kazensko ovadbo zaradi zlorabe položaja in poneverb.

"Osumljen je, da si je kot uslužbenec Centralne banke BiH nezakonito prisvojil več sto tisoč bosanskih konvertibilnih mark," poudarjajo na Sipi. 39-letnika so že predali tožilstvu BiH, kjer pravkar opravljajo z njim zaslišanje.

Preiskovalci Sipe bodo opravili še nekaj hišnih preiskav, tako na banki kot tudi na domačem naslovu osumljenega in še nekaterih oseb, ki bi mu lahko pomagale pri domnevnem ponarejanju denarju. "Pričakujemo, da bo sodišče že v kratkem izdalo odredbe za izvedbo teh preiskav," dodajajo na Sipi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.