Atentator prosil za snidenje s papežem

Foto: EPA
Foto: EPA
Turek Mehmet Ali Agca, ki je skušal leta 1981 ubiti tedanjega papeža Janeza Pavla II., se je danes pojavil v Vatikanu in zaprosil za srečanje s papežem Frančiškom.
Oglej si celoten članek

Potem ko je dobil negativen odgovor, je položil bele vrtnice na grob Janeza Pavla II. v vatikanski baziliki sv. Petra, nato pa so ga pridržali policisti in ga odpeljali na policijsko centralo v Rimu

Ali Agca je sicer že pred tedni izrazil željo, da bi se srečal s sedanjim papežem in tudi da bi obiskal grob pokojnega Janeza Pavla II., ki je bil aprila razglašen za svetnika.

Ali Agca je na poljskega papeža streljal med avdienco na vatikanskem Trgu sv. Petra 13. maja 1981. Vanj je ustrelil večkrat in ga huje ranil, a je papež napad preživel. Kasneje je atentatorja, sicer pripadnika skrajno desne ultranacionalistične skupine Sivi volkovi, obiskal v zaporu in mu odpustil.

Janez Pavel II. je leta 2005 umrl, Agco pa so iz zapora izpustili leta 2011 in sedaj živi v Turčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.