Atene: spopadi med študenti in policisti

Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI Foto: Žurnal24 protesti, grčija, ATENE, ŠTUDENTI
Grški študenti, ki so s protestom želeli pri demonstracijah podpreti britanske kolege, so se spopadli s policisti. Najmanj trije demonstranti so ranjeni.
Oglej si celoten članek

Do spopadov je prišlo po tem, ko je več kot tisoč študentov želelo prebiti policijski kordon pred britanskim veleposlaništvom v Atenah.

Fotografije spopadov si oglejte v GALERIJI.

Tam so želeli študenti izraziti podporo britanskim študentom, ki v Londonu že več dni protestirajo proti vladnim varčevalnim ukrepom.

Med spopadi so bili po poročanju prič za kratek čas priprti trije študenti.

Grška prestolnica bo sicer v naslednjih dneh polna demonstrantov. Šestega decembra bosta namreč minili dve leti od smrti najstnika, ki so ga ubili policisti, kar je v Grčiji povzročilo množične nemire.

Petega decembra pa je napovedana vsesplošna stavka proti vladnim varčevalnim ukrepom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.