"Assange lahko ostane, dokler hoče"

"Assange lahko na naši ambasadi ostane za zmeraj," je dejal ekvadorski predsednik Rafael Correa.
Oglej si celoten članek

Ekvadorski predsednik Rafael Correa je danes dejal, da bo ustanovitelj spletne strani WikiLeaks Julian Assange očitno moral na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu ostati toliko časa, dokler mu britanske oblasti ne bodo dovolile prostega prehoda. "Assange lahko na naši ambasadi ostane za zmeraj," je dejal in dodal, da je težava, ker mu ne bodo dovolili prostega prehoda iz države.

Naj vas spomnimo

Ekvador je Assangeu v četrtek podelil politični azil. Enainštiridesetletnik se na veleposlaništvu te južnoameriške države zadržuje že od sredine junija, ko se je Velika Britanija dokončno odločila, da ga izroči Švedski, kjer ga želijo zaslišati zaradi obtožb o spolnih napadih.

Assange pa se na drugi strani boji, da ga bo Švedska izročila ZDA, kjer naj bi mu zaradi izdaje državnih skrivnosti grozila celo smrtna kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.