Aretirali več kot 600 ljudi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V ZDA so aretirali več kot 600 domnevnih članov mehiške mafije Sureños.
Oglej si celoten članek

Racija je od sredine marca do sredine aprila potekala v kar 179 mestih. Po podatkih ameriških oblasti so aretirali 638 ljudi, ki naj bi bili del mehiške mafije Sureños ali z njo povezanih tolp.

Aretirani so osumljeni različnih kaznivih dejanj, med drugim tudi umorov, preprodaje drog, posilstev, izsiljevanja, prostitucije in trgovanja z belim blagom. Ameriško zunanje ministrstvo je še sporočilo, da 255 aretiranih prihaja iz Južne Amerike, Azije, Afrike ali Karibskega otočja, med ujetimi pa je tudi 79 žensk.

V raciji je policija zasegla več kot 50 kosov orožja, šest kilogramov metamfetamina, 40 kilogramov marihuane, nekaj kokaina in heroina ter 120 tisoč evrov.  

Mafija Sureños ima sedež v Kaliforniji, od koder so se s pomočjo več kot sto drugih tolp razširili po vsej Ameriki. Organizacija naj bi imela več kot 30 tisoč članov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.