Aretirali Slovenca, ki so ga iskali z evropsko tiralico

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pred tremi leti je zbežal iz zapora v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Na avstrijskem Koroškem so v sredo aretirali 37-letnega slovenskega državljana, ki mu je pred tremi leti uspelo pobegniti iz zapora v Nemčiji, je danes sporočila tamkajšnja policija. Odkrili so ga med rutinskim nadzorom v Beljaku. Policija ga je pridržala, ko so ugotovili, da ga iščejo z dvema evropskima nalogoma za prijetje.

Moškega so leta 2009 in 2018 v Nemčiji obsodili na skupno osem let zapora zaradi kriminala, povezanega z drogami. Med izhodom iz zapora za obisk terapije leta 2020 pa mu je uspelo pobegniti iz Nemčije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policija je sporočila, da se je skrival v različnih državah članicah EU, sedaj pa se je skušal preseliti v Beljak in se tam zaposliti, poroča avstrijski portal 5 Minuten. Odkrili so ga med rutinskim nadzorom v Beljaku, nedaleč od Slovenije, in ga predali pravosodnim organom v Celovcu.

Filmska aretacija Kriminalca s slovenskim potnim listom filmsko aretirali, to je odločilo sodišče Pri nas Policisti potrkali na vrata 60-letnika, nato niso mogli verjeti svojim očem

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:10 15. December 2023.

    @avtor B.B. kje je ime pa priimek tega gospoda, ki so ga prijeli?

  • 16:58 15. December 2023.

    Nihče Lamutov, bizgec je zabit kot štanga na odpadu, zato se je sam dal na razpolago v golobjem gnezdu, otrok …

  • 16:01 15. December 2023.

    Ni vsak, ki ima državljanstvo RS tudi Slovenec, tako kot tudi ne postane nilski konj, ki ga pripeljejo v Slovenijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.