Amazon umaknil vodnik za pedofile

Foto: Žurnal24
Največja spletna knjigarna Amazon.com je po številnih protestih iz ponudbe umaknila knjigo, namenjeno pedofilom.
Oglej si celoten članek

"Preživel sem zlorabo v otroštvu, zato sem ogorčen, da Amazon promovira takšno knjigo. Dokler je ne umaknete iz ponudbe, ne bom več kupil nobene knjige pri vas," je le eden od protestnih komentarjev na spletni strani Amazon.com. Zato so se odločili, da knjigo Vodnik za pedofile do ljubezni in užitka umaknejo iz ponudbe.

Prvi protesti niso zalegli, saj so še včeraj na Amazon.com poudarjali: "Amazon verjame, da bi bila cenzura, če ne bi prodajali knjig samo zato, ker nekateri mislijo, da so sporne. Amazon ne podpira sovražnosti in kriminala, podpiramo pa, da se vsak svobodno odloči, kaj bo kupil." Tega, zakaj, podpirajo pedofilske knjige, če ne podpirajo kriminala, pa niso razložili. Prav tako molčijo danes in ne želijo pojasniti, zakaj so si nenadoma premislili in zdaj umaknili knjigo.

Avtor knjige Phillip R. Greaves II pa je za CNN pojasnil, da je knjigo napisal, ker mediji negativno poročajo o pedofilih. Kot pravi, sam sicer ni pedofil, je pa imel spolne odnose z odraslimi, ko je bil otrok. Umik knjige pa ocenjuje kot kršenje pravice do svobode govora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.