Amanda Knox srečno proti domu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Knoxova že na poti domov. Po štirih letih, ki jih je preživela v zaporu, se bo vrnila v domači Seattle.
Oglej si celoten članek

Sodišče je odločilo, da Knoxova in Sollecito lahko takoj odideta na prostost. Knoxovo so po razglasitvi sodbe zalile solze. 24-letna Amanda Knox je tako včeraj po štirih letih zapustila italijanski zapor v Perugii.

Danes zjutraj pa je z družino končno odpotovala v domači Seattle. A mnogi vseeno ne verjamejo, da je nedolžna. Pred sodiščem je bilo kljub oprostilni sodbi slišati protestnike, ki so vzklikali "morilka" in "sramota".

Družina Meredith Kercher je po razglasitvi obsedela v dvorani in nato brez komentarja zapustila sodišče. Veliko bolj vesela je bila Amandina sestra, ki je po razglasitvi sodbe medijem dejala, da je nočne more konec.

Tožilstvo se bo na odločitev pritožilo na italijansko višje sodišče, čeprav je skoraj neverjetno, da bi ZDA Knoxovo izročile nazaj Italiji. Njihovi dokazi namreč kažejo na to, da sta Knoxova in Sollecito morila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.