Al Kaida naj bi načrtovala nov teroristični napad

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pristaniške oblasti ameriških mest New York in New Jersey so danes sporočile, da so dobile opozorilo, da bi lahko "okoli volilnega dne" prišlo do terorističnega napada, poroča britanski BBC.
Oglej si celoten članek

Ameriška obveščevalna služba je ob tem našla dokaze, da teroristična mreža Al Kaida za ponedeljek, dan pred volitvami, načrtuje teroristični napad.

Ameriška televizija CBS News je pred tem poročala, da je ameriška obveščevalna služba našla dokaze, da teroristična mreža Al Kaida za ponedeljek načrtuje teroristični napad. Med možnimi tarčami so zvezne države New York, Teksas in Virginija, pri čemer natančne lokacije niso znane.

Volišča so lahko zanimiva tarča

Ameriške oblasti so grožnje vzele resno, ob tem pa so poudarile da informacije še preverjajo in da njihova verodostojnost še ni potrjena. Protiteroristične varnostne sile so v pripravljenosti, je še poročala CBS News.

Policijo so že v začetku tedna opozorili, da so volišča zanimive tarče za t.i. volke samotarje, ki jih k napadom spodbudijo nasilne ekstremistične ideologije, in druge oblike terorizma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:33 5. November 2016.

    Čim več Američanov naj se stegne!

  • 18:38 4. November 2016.

    Al Kaida ? a to še obstaja ... zgleda da še

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.