Abdeslam si želi izročitve Franciji

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Belgiji zajeti glavni osumljenec za teroristične napade v Parizu novembra lani si želi čimprejšnje izročitve Franciji. To je danes najavil njegov odvetnik, ki je zatrdil še, da Abdeslam ni poznal načrtov za torkove napade v Bruslju.
Oglej si celoten članek

Odvetnik do nedavnega najbolj iskanega človeka v Evropi, terorista Salaha Abdeslama, Sven Mary bo preiskovalnega sodnika prosil, da naj njegovi izročitvi ne nasprotuje. Proti 26-letnemu teroristu je po aretaciji prejšnji petek, ko je bil osumljenec ranjen s strelnim orožjem, belgijsko tožilstvo vložilo obtožnico zaradi sodelovanja v pariških terorističnih napadih. Obtožujejo ga "terorističnega umora" in sodelovanja v aktivnostih teroristične skupine.

Abdeslam je priznal, da je bil 13. novembra lani v Parizu. To je bil večer, ko je v usklajenih bombnih in strelskih napadih na restavracije, bare, stadion Stade de France in koncertno dvorano Bataclan umrlo 130 ljudi. Na prvem zaslišanju je prav tako dejal, da se je v Parizu nameraval razstreliti pri stadionu Stade de France, a si je premislil.

Mary je sicer po aretaciji najprej dejal, da se bo Abdeslam upiral izročitvi Franciji, a si je sedaj očitno premislil. Abdeslamov odvetnik je na vprašanje, ali je njegova stranka kaj vedela o načrtih na torkove teroristične napade na letališču in postaji podzemne železnice v Bruslju, ki so terjali 31 življenj, odgovoril, da ne.

Abdeslam naj bi danes v Bruslju stopil pred sodnika, vendar je zahteval več časa za preučitev dokumentacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:28 25. Marec 2016.

    Moraš brati FAZ ali Guardian, če hočeš analize....tile naši ti naredijo članek mimogrede, že iz tega, da je ena odvrgla …

  • Vse drugo napišete samo bistva ne. Zakaj si želi izročitve Franciji? Kako se zakoni razlikujejo. Kateri zakoni so relevantni?

  • 16:30 24. Marec 2016.

    Abdeslam si želi izročitve Franciji............logično ,če sledimo teroristu Breiviku ,kako se norčuje iz EU sodstva in zakonodaje ! Terorizem v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.