Abdeslam: "Povedal bom vse!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Eden izmed pariških napadalcev Salah Abdeslam očitno postaja najbolj iskani človek Islamske države. Pristal je namreč v popolno sodelovanje s francosko policijo.
Oglej si celoten članek

Daily Mail piše, da Salah Abdeslam "želi sodelovati" s francoskimi oblastmi. 26-letnik, ki ga oblasti sumijo, da je bil glavni organizator terorističnih napadov v Parizu novembra lani, je bil prijet tik pred nedavnimi napadi v Bruslju.

Odvetnik Abdeslama je danes še enkrat potrdil, da želi biti njegov klient izročen oblastem v Franciji. Pripadnik Islamske države je med zaslišanji že potrdil, da je imel namero, da se v okviru napadov v Parizu rastreli pri enem izmed pariških stadionov, a se je v zadnjem hipu premislil. Belgijski notranji minister je ravno tako povedal, da je imel Abdeslam namero, da izvede nekaj napadov na cilje v Bruslju, ki so jih očitno policisti v zadnjem hipu preprečili.

Abdeslamovo prijetje predstavlja močan udarec delovanju Islamske države v Evropi.

Gre za rojenega Belgijca maroških korenin, ki je odraščal v Molenbeeku. Dve leti si je denar služil kot mehanik na železnici, nekaj časa je skupaj z bratom vodil bar. Brata sta bila očitno že pred radikalizacijo na drugi strani zakona, med drugim sta bila zaradi oboroženega ropa tudi v zaporu. Preiskovalci verjamejo, da sta se ravno v tem času radikalizirala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.