700 metrov pod zemljo postal oče

Foto: Žurnal24 Soproga ujetega rudarja z malčico. (Foto: Reuters)
Esperanza – ime, ki nosi simbolni pomen: upanje. Tako je dal svoji novorojeni hčerki ime eden izmed čilskih rudarjev, ki so še vedno ujeti pod zemljo.
Oglej si celoten članek

29-letni Ariel Ticona je svoji soprogi obljubil, da bo pri porodu poleg. Ko je izvedel, da jih iz rudnika ne bodo rešili dovolj zgodaj, je družino prosil, naj porod posnamejo. Posnetek mu bodo spustili pod zemljo po jašku, po katerem ujetim rudarjem spuščajo hrano in druge potrebščine.

Sprva sta starša dojenčici nameravala nadeti ime Carolina, vendar sta jo poimenovala Esperanza po kampu ob rudniku, v katerem bivajo svojci ujetih rudarjev.

Foto: Žurnal24

 

Sreča za vse ujete
"Tehta nekoliko več kot tri kilograme, vse je v redu, čakamo, da ju odpustijo iz porodnišnice," je za BBC dejal Arielov oče Hector Ticona. Upa, da bo novica o rojstvu malčice razveselila vse ujete rudarje.

Nekateri naj bi bili zaradi počasnega reševanja že pošteno na koncu z živci. Poskušajo jih razbremeniti s stvarmi, kot je ogled nogometne tekme in vsakodnevna telovadba, vendar jih vse to zamoti le za kratek čas.

Foto: Žurnal24

 

 

Pokvarjen sveder
Pri eni od naprav, s katero vrtajo rešilni jašek, je prišlo do okvare svedra, kar je še nekoliko upočasnilo reševalno akcijo, okvaro pa so zdaj že odpravili. Z drugo vrtalno napravo pa so včeraj privrtali do globine 283 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.