2500 dolarjev za let z Mušarafom

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji pakistanski predsednik Pervez Mušaraf se je danes po štirih letih izgnanstva vrnil v domovino, in to v družbi svojih največjih oboževalcev.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vojaški voditelj Pakistana Mušaraf se je v domovino vrnil iz Dubaja, potem ko so mu v Islamabadu zagotovili, da ga ne bodo takoj aretirali in da bo lahko sodeloval na prihajajočih volitvah.

Pakistansko sodišče je namreč februarja 2011 izdalo nalog za njegovo aretacijo v zvezi z atentatom na nekdanjo premierko Benazir Buto. Tožilstvo mu očita, da je vedel za načrte talibanov, vendar ni storil ničesar, da bi preprečil uboj te opozicijske voditeljice.


V domovino pa se Mušaraf ni vrnil z zasebnim ali državniškim letalom, ampak z navadnim potniškim letalom. Družbo so mu delali privrženci iz ZDA, Kanade, Anglije in drugih koncev sveta, ki so za let morali globoko seči v žep. Enosmerna karta v ekonomskem razredu, večerja pred letom in fotografiranje z Mušarafom je namreč stalo 2500 dolarjev (1900 evrov). Ker sprva ni bilo velikega zanimanja, so let z upokojenim generalom propagirali na Facebooku. "Izkoristiti edinstveno priložnost in se udeležite potovanja z generalom Mušarafom. Vpisali se boste v zgodovino,“ je obljubljala Mušarafova ekipa.

Tisti, ki so se želeli udeležiti le večerje in fotografiranja, so plačali 1000 dolarjev (770 evrov), stisk generalove roke pa je stal 250 dolarjev (190 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.