16-letnica naj bi umrla po puljenju zoba. Oče ima drugačno plat zgodbe

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nedaleč stran od nas, le nekaj sto kilometrov.
Oglej si celoten članek

Klinični center Univerze v Sarajevu in Ministrstvo za zdravje Sarajevskega kantona sta potrdila smrt 16-letnice, ki je umrla pred petimi dnevi po zapletih zaradi puljenja zoba, piše Klix. Navajajo, da sta vodstvo bolnišnice in ministrstvo zahtevala interni strokovni nadzor nad zdravljenjem bolnika, da bi ugotovili vsa dejstva in potek zdravljenja. Opravljena je bila obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti 16-letnice. 

Po prvih podatkih naj bi imela najstnica zobozdravstveni poseg v zasebni ordinaciji, po tem pa se ji je stanje nenadoma poslabšalo. Hospitalizirali so jo v Kliničnem centru Univerze v Sarajevu, kjer pa ji žal niso mogli pomagati, v bolnišnici je umrla. Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

Oče ima drugačno plat

Oče 16-letnice je po tragičnem dogodku povedal svojo plat zgodbe. Zanikal je poročanje medijev, da so njegovi hčerki izpulili zob. Trdi, da je umrla zaradi neustreznega zdravljenja zobozdravnika, ki ji je popravil zob, vstavil zdravila in dal antibiotik, a se je njeno stanje kmalu zapletlo.

Prepričan je, da bi bila njegova hčerka še živa, če bi jo ustrezno zdravili. "Zdravnik ji je dal zdravila v zob, ji ga zaprl in ji dal nekaj antibiotikov. Rekel ji je, da bo vse v redu." 

Pravi, da je bila njegova hči pri zobozdravniku 30. septembra, v bolnišnico pa so jo sprejeli čez dva dni, 2. oktobra. Poudarja, da je dan po sprejemu imela prvo operacijo, nato pa še drugo.

Obdukcija 16-letnice je sicer že končana, rezultati pa še niso znani.

slovenija Znano, za koga in kdaj bodo bele plombe zastonj

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:44 16. Oktober 2024.

    gre za kupljeno diplomo, bi rekel. v bosni je to ze standard. kot drugi doktorat dr. davcnih utaj. granolom, gnoj …

  • 18:43 16. Oktober 2024.

    Kje so časi, ko so mladoletniku pulili zobe. ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.