13-letni učenec s kladivom napadel sošolce in učitelja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V šoli v mestu Čeljabinsk na jugu Rusije je 13-letni učenec zjutraj s kladivom ranil štiri osebe, ki so jih po navedbah lokalnih oblasti odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Učenec je s kladivom napadel sošolki in sošolca ter učitelja v šoli številka 68 v Čeljabinsku, je sporočil guverner regije Čeljabinsk Aleksej Teksler.

Napadalec naj bi po navedbah policije imel tudi nož in pištolo, zato je Teksler napovedal, da bodo preverili varnostne protokole v regiji. Ruske šole imajo ob vhodu namreč detektor kovin, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki navaja, da se je napad zgodil na šoli za učence z osebnostnimi težavami.

Ruski preiskovalni odbor je sporočil, da so uvedli preiskavo poskusa načrtnega umora in zanemarjanja.

Napadi čedalje pogostejši

Nekdaj redki oboroženi napadi na ruskih šolah so v zadnjih letih pogostejši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Decembra 2023 je 14-letno dekle v šoli v mestu Brjansk na jugozahodu države streljalo in ubilo sošolko in nato še sebe. V streljanju v Ijevsku v osrednji Rusiji je septembra 2022 umrlo 18 ljudi. Leta 2021 je 21-letni napadalec v šoli v Kazanu v ruski republiki Tatarstan ubil devet ljudi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:39 16. September 2024.

    Kako to, da o tem sra*ju v Rusiji pišejo novinarji o maltretiranjih in ustrahovanjih učencev v OŠ na JV Slovenije …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.