13 dni starega dojenčka prodajali za 15 tisoč evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bolgarke so prepričevali, naj za tri tisoč evrov rodijo svoje otroke v Grčiji in jih prodajo.
Oglej si celoten članek

Pet Bolgarov je v grškem mestu Solun poskušalo prodati 13 dni starega dojenčka. V zameno za otroka so želeli 15.000 evrov. A navidezni kupci so bili policisti pod krinko, ki so bolgarske državljane aretirali, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Otrok se je rodil v grški vasi Spitali, nato pa so ga odpeljali v Solun, da bi ga tam njegova 27-letna mati prodala. Policisti so v stanovanju v Solunu v našli še dve visoko noseči ženski iz Bolgarije, ki sta domnevno prav tako poskušali prodati svoja otroka, takoj ko bi ta prišla na svet.

Ženske je spremljal par, 52-leten moški in 51-letna ženska. Par naj bi ženske prepričal, da v zameno za 3000 evrov rodijo svoje otroke v Grčiji in jih prodajo.

Rojenega otroka so grške socialne službe materi že odvzele.

Priznan kot "nezakonski otrok"

V Grčiji je sicer že dalj časa razširjena tovrstna praksa. Bogati Grki se namreč na različne načine poskušajo izogniti dolgotrajnim in zahtevnim postopkom posvojitev in so v številnih primerih izkoristili obubožane ženske iz romske manjšine v Bolgariji.

Te so otroke rodile v Grčiji in pri tem niso navedle imena očeta. Kupec pa je dojenčka naknadno priznal kot svojega "nezakonskega otroka".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.