Znano, kdo v primeru zmage nad Kanado čaka Slovenijo v polfinalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Srbija v prvem četrtfinalu SP povsem nadigrala Litvo.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Srbije so danes v uvodni četrtfinalni tekmi v Manili visoko ugnali Litvo s 87:68 (24:25, 49:38, 73:55) in si priigrali prvo polfinalno vstopnico na svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji.

Danes ob 14.40 bo na sporedu drugi četrtfinalni par med Italijani in Američani. V sredo sledita še preostala obračuna med Nemčijo in Latvijo ob 10.45 ter ob 14.30 še med Kanado in Slovenijo. V primeru zmage nad Kanado bodo Slovenci v polfinalu igrali prav s Srbijo.

Foto: Profimedia Srbska košarkarska reprezentanca

Čeprav so Litovci v zadnji tekmi drugega dela prvenstva v skupini J presenetljivo ugnali prve favorite za naslov iz ZDA s 110:104 in si zagotovili prvo mesto v skupini, so v četrtfinalu prileteli na previsoko oviro. Srbi so od druge četrtine naprej prevzeli pobudo in hitro razblinili vse dvome o današnjem zmagovalcu.

Uvodno četrtino so košarkarji Litve še dobili s 25:24, a so jih Srbi že v drugi povsem nadigrali in jo dobili s 25:13. Do konca dvoboja so prednost še nekoliko povišali, največja je bila celo 25 točk, ko so sredi zadnje četrtine vodili že z 82:57, njihova zmaga pa nikoli ni bila resneje ogrožena.

Pri Srbih je z 21 točkami blestel Bogdan Bogdanović, še 17 jih je ob šestih skokih pristavil Filip Petrušev. Pri košarkarjih z Baltika je bil s 14 točkami in devetimi skoki najuspešnejši Tadas Sedekerskis, s 13 točkami mu je sledil Rokas Jokubaitis.

Foto: Profimedia Srbska košarkarska reprezentanca

Poražence četrtfinalnih obračunov v četrtek čakata prvi tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Te sicer ne bodo imele večjega tekmovalnega pomena, saj se za evropske ekipe boj za olimpijske vozovnice začenja v polfinalu.

Tekme najboljših štirih reprezentanc so na sporedu v petek, 8. septembra. V soboto sledita še drugi tekmi za 5. oziroma 7. mesto. Tekma za bron je v nedeljo ob 10.30, finale pa bo ob 14.40.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:38 5. September 2023.

    Srbija je odigrala atomsko obrambo in lahko rečem, da že zelooo dolgo nisem videl take igre v obrambi na kaki …

  • 14:04 5. September 2023.

    Slovenija ? Kaj reči po vsem videnem na zadnjih tekmah ?

  • 13:50 5. September 2023.

    Do Srbije ne bodo prišli !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.