Znano, kdo Mariborčanom stoji na poti do Evropske lige

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Maribor se bo v primeru zmage nad Helsinki za evropsko ligo spopadel z Danci.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora bodo v kvalifikacijah evropske lige v tretjem predkrogu igrali s finsko ekipo Helsinki, v primeru zmage pa v zadnjem odločilnem dvoboju za nastop v skupinskem delu tekmovanja s Silkeborgom iz Danske, je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v švicarskem Nyonu.

Tekme tretjega kroga bodo 4. in 11. avgusta, zadnjega pa 18. in 25. avgusta. Poraženci zadnjih tekem bodo tekmovanje nadaljevali v konferenčni ligi.

Klub HJK Helsinki je bil ustanovljen pred 115 leti in je najuspešnejši na Finskem. Enaintrideseti naslov finskega prvaka je osvojil v prejšnji sezoni, trinajstkrat je bil podprvak, štirinajstkrat pa pokalni prvak. Tako kot Maribor v Sloveniji je edini na Finskem, ki je doslej igral v skupinskem delu lige prvakov in leta 1998 v prvem krogu izločilnega dela premagal Metz.

Klub Silkeborg je bil v istoimenskem danskem mestu ustanovljen leta 1917, na najvišjo raven danskega nogometa je prišel leta 1987 in je odtlej eden najboljših v državi. Prvak je bil v sezoni 1993/94, podprvak 1997/98, trikrat pa tretji v ligi, nazadnje v prejšnji sezoni. Večkrat je že sodeloval v evropskih tekmovanjih in leta 1996 osvojil nekdanji pokal Uefe intertoto.

Nogometaši Maribora so 26. julija na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige v Kišinjovu izgubili proti Šerifu iz Tiraspola z 0:1 (0:0). Na prvi tekmi teden dni prej v štajerski prestolnici sta se prvaka Slovenije in Moldavije razšla brez golov. Mariborčani so kljub temu ostali edina ekipa iz Slovenije, ki v tej sezoni še nastopa v evropskih tekmovanjih.

Če se Mariboru ne uspe prebiti v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, bo v zadnjem konferenčne lige igral proti Šahtjorju Soligorsku ali Cluju.

Šimundža z Ludogorcem proti Dinamu, nato Norvežani ali Litovci

Bolgarski Ludogorec, ki ga vodi nekdanji trener Mure, Mariborčan Ante Šimundža, pa bo v primeru zmage v tretjem predkrogu lige prvakov proti zagrebškemu Dinamu igral z norveškim Bodo/Glimtom ali Žalgirisom z Litve, je že pred tem določil žreb parov zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakov. Prve tekme zadnjega dela kvalifikacij za ligo prvakov bodo 16. ali 17. avgusta, povratne tekme pa bodo teden dni kasneje.

* Pari končnice, 4. krog:
- pot prvakov:

Karabag (Aze)/Ferencvaros (Mad) - Šerif Tiraspol (Mol)/Viktoria Plzen (Češ)
Bodo/Glimt (Nor)/Žalgiris Vilnius (Lit) - Ludogorec 1945 (Bol)/Dinamo Zagreb (Hrv)
Maccabi Haifa (Izr)/Apollon Limassol (Cip) - Crvena zvezda (Srb)/Pjunik (Arm)
Koebenhavn (Dan) - Trabzonspor (Tur)
- pot neprvakov:
Dinamo Kijev (Ukr)/Sturm Gradec (Avt) - Benfica (Por)/Midtjylland (Dan)
Union Saint-Gilloise (Bel)/Rangers (Ško) - Monaco (Fra)/PSV Eindhoven (Niz).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.