Znani pari dodatnih kvalifikacij za EP 2020 v nogometu

Foto: @uefa
Foto: @uefa
Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes izžrebala pare dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo v nogometu, euro 2020. Na razpolago so še štiri mesta, za katera se bo potegovalo 16 reprezentanc.
Oglej si celoten članek

Na prvenstvo stare celine v nogometu so se uvrstile naslednje reprezentance: Anglija, Češka, Ukrajina, Portugalska, Nemčija, Nizozemska, Švica, Danska, Hrvaška, Wales, Španija, Švedska, Poljska, Avstrija, Francija, Turčija, Belgija, Rusija, Italija in Finska.

Komentar Nezadovoljstvo je prvi korak k napredku

Preostala štiri mesta bodo zapolnile ekipe iz "playoffa" lige narodov marca prihodnje leto.

Zmagovalca polfinalnih tekem v vsaki od skupin bosta igrala finale, zmagovalec vsake od skupin pa bo nato napredoval na evropsko prvenstvo. Tekme bodo na sporedu 26. (polfinali) in 31. marca (finali).

Žreb skupin evropskega prvenstva bo na sporedu 30. novembra.

V dodatnih kvalifikacijah se bodo merile reprezentance Bolgarije, Madžarske, Islandije, Romunije (skupina A), BiH, Severne Irske, Slovaške, Irske (skupina B), Norveške, Srbije, Škotske, Izraela (skupina C), Gruzije, Belorusije, Severne Makedonije in Kosova (skupina D).

"Lažno prvenstvo!" Zvezdnik znorel nad Čeferinom in kompanijo zaradi regularnosti Eura 2020

* Žreb polfinalnih skupin dodatnih kvalifikacij za euro 2020:
- skupina A
Islandija - Romunija
Bolgarija - Madžarska

-skupina B
Bosna in Hercegovina - Severna Irska
Slovaška - Irska

-skupina C
Škotska - Izrael
Norveška - Srbija

- skupina D
Gruzija - Belorusija
Severna Makedonija - Kosovo
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.