Znana skakalka sporočila veselo novico, izpušča celotno sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velike spremembe v življenju nemške skakalke: nov priimek ter nov družinski član na poti.
Oglej si celoten članek

Potem ko je že julija postalo jasno, da boste med nastopajočimi skakalkami v novi sezoni svetovenga pokala smučarskih skokov neuspešno iskali ime Pauline Hessler, saj je Nemka po poroki s Stefanom Eichhornom postala Pauline Eichhorn, pa je nemška skakalka zdaj sporočila novico, da jo tudi z novim priimkom ne boste našli med nastopajočimi v sezoni 2024/25. S partnerjem namreč pričakujeta svojega prvega otroka.

Nekdanja dvakratna mladinska svetovna prvakinja z ekipne tekme (2015 in 2017) je sicer nazadnje v svetovnem pokalu nastopila na januarski tekmi v Beljaku, preden je predčasno zaključila sezono zaradi hernije medvretenčnega diska. Februarja je nato uspešno prestala operacijo, ki bi morala odpraviti bolečine, medtem ko je spomladi začela z rehabilitacijo, po kateri naj bi se v novi sezoni vrnila na skakalnice.

Po daljši odsotnosti in okrevanju jo je Smučarska zveza Nemčije uvrstila v trening skupino 1A, ki naj bi bila glavna podporna skupina članski reprezentanci. Ko bi nemška skakalka, ki ima v svoji karieri dve uvrstitvi v prvo deseterico, ujela pravo formo, bi ji bila vrata reprezentance široko odprta.

26-letna nemška skakalka, udeleženka zadnjih olimpijskih iger (24. mesto s srednje naparave), je veselo novico sporočila preko socilanih omrežij. "1 + 1 = 3. Komaj čakamo, da te spoznamo," je v sredo popoldne razkrila vesel razlog, zakaj bo izpustila prihajajočo sezono.

"Mala veverička (Eichhorn v nemščini pomeni veverica; op. p.) je na poti! Veseli smo za Pauline. Čestitke!" so svoji skakalki že čestitali iz Smučarske zveze Nemčije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.