Znan tudi predzadnji potnik za SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Mehika je z zmago v Wellingtonu potrdila pot v Brazilijo, prosto ostaja le še eno mesto.
Oglej si celoten članek

Predzadnja reprezentanca, ki si je z zmago s 4:2 proti Novi Zelandiji priigrala nastop na svetovnem prvenstvu, je Mehika. Nova Zelandija po visokem porazu na prvi tekmi veliko upanja za napredovanje ni imela, gostje pa so vse upe popolnoma razblinili že v prvem polčasu. 

Prvi polčas srečanja v Wellingtonu je zaznamoval Oribe Peralta, ki je s hat-trickom goste pripeljal do vodstva s 3:0. V drugem polčasu sta zaostanek za domače sicer znižala Chris James in Rory Fallon, a je poraz domačinov potrdil Carlos Pena, ki je postavil končni izid srečanja.

Zdaj je znanih že 31 od 32 reprezentanc, ki bodo sodelovale na prihajajočem mundialu. O zadnjem potniku bosta ponoči odločala Urugvaj in Jordanija. Urugvaj je po zmagi s 5:0 na prvi tekmi sicer tik pred pragom uvrstitve na prvenstvo, tako da bi bil uspeh Jordancev izjemno veliko presenečenje.

Kvalifikacije za SP, izid:

Nova Zelandija : MEHIKA 2:4 (0:3) /1:5/

James (80), Fallon (84); Peralta (14, 29, 33), Pena (87)

/X:Y/ – v poševnicah je zapisan rezultat prvih tekem
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki se je uvrstila na SP

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.