Znan še en četrtfinalist, Dallas zapravil prednost v seriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vancouver v drugi krog končnice NHL, Vegas izenačil serijo proti Dallasu.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Vancouver Canucks so v prvem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL z 1:0 v gosteh premagali Nashville Predators in se s 4:2 v zmagah uvrstili v polfinale na vzhodnem delu. Na zahodnem so branilci naslova Vegas Golden Knights doma z 2:0 ugnali Dallas Stars in izid v zmagah izenačili na 3:3.

Sedemindvajsetletni Švicar Pius Suter je odločil dvoboj v Nashvillu, ko je minuto in 39 sekund pred koncem tekme poslal plošček v mrežo. Tedaj je po podaji Brocka Boeserja finskega vratarja Juuseja Sarosa premagal s strelom mimo leve vratnice. Latvijski čuvaj mreže gostov Arturs Silovs je ubranil vseh 28 strelov domačih.

"Malo sem bil presenečen, ko sem dobil priložnost, a sem se takoj zbral. Uspelo mi je zadeti, srečen sem, da se je to zgodilo," je svoje občutke ob edinem zadetku na dvoboju opisal Suter. Canucks se bodo v drugem krogu pomerili z Edmonton Oilers, ki so izločili Los Angeles Kings našega Anžeta Kopitarja.

V Las Vegasu je Adin Hill zaustavil vseh 23 strelov tekmecev v okvir njegovih vrat. Tudi vratar gostov Jake Oettinger (28 obramb) je bil dobro na poti, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a je dobil dva gola v zadnji tretjini.

Za zlate viteze je bil najprej v deseti minuti zadnjega dela po strelu iz zapestja uspešen Noah Hanifin. Mark Stone je 19 sekund pred zvokom sirene poslal plošček v prazno mrežo, ko so tekmeci v boju za izenačenje namesto vratarja na led poslali napadalca.

Odločilna sedma tekma bo v Dallasu v noči na ponedeljek po slovenskem času, zmagovalec pa se bo v drugem krogu izločilnih bojev pomeril z ekipo Colorado Avalanche.

 

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Nashville Predators - Vancouver Canucks  0:1
(Vancouver napredoval s 4:2 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Vegas Golden Knights - Dallas Stars      2:0
(izid v zmagah izenačen na 3:3)

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.