Znan prvi polfinalist

Foto: twitter Sixt Primorska Sixt Primorska
Primorci upravičili status favorita.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Sixt Primorske so si prvi priigrali polfinale lige Nove KBM. V drugi četrtfinalni tekmi so v gosteh premagali Zlatorog Laško z 89:68 (23:13, 43:34, 69:43).

Četrtfinalna serija na dve dobljeni tekmi med Zlatorogom in Sixt Primorsko se je tako končala po dveh tekmah, Koprčani pa so še enkrat v sezoni pokazali svoje kvalitete. Laščanom so dvakrat vzeli mero, njihova pot v polfinale ni bila ogrožena niti za trenutek.

Laščani so nocoj vodili le dvakrat - z 2:0 in 5:4. Z delnim izidom 7:0 so Koprčani postavili stvari na svoje mesto, slabe štiri minute pred koncem prve četrtine so vodili z desetimi točkami prednosti, kolikor je bila tudi razlika po prvih desetih minutah. Domači so sredi druge četrtine zaostanek prepolovili in se dobro držali vse do polčasa, ki se je končal s 34:43.

Precej slabše pa se je za Zlatorog začel drugi polčas. Sixt Primorska je počasi in vztrajno lomila tekmeca, izkoriščala svoje priložnosti in sredi tretje četrtine vodila z 18 točkami prednosti. Do konca četrtine so si gosti priigrali 26 točk prednosti in jasno je bilo, da presenečenja v Laškem ne bo. V četrti četrtini je Sixt Primorska prišla do najvišje prednosti na tekmi - 82:51.

Prvi strelec tekme je bil Zlatorogov Nejc Barič z 18 točkami. Najboljši posameznik na tekmi je bil Sixtov Marko Jagodić Kuridža s 16 točkami, osmimi skoki in tremi podajami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.