Znan južnoameriški prvak za leto 2020

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Palmeiras drugič osvojil južnoameriški pokal Copa Libertadores.
Oglej si celoten članek

Znan je zmagovalec najprestižnejšega južnoameriškega nogometnega pokala. Še drugič v svoji zgodovini je pokal Copa Libertadores osvojilo moštvo Palmeiras, ki je v povsem brazilskem finalu na nevtralni lokaciji kultnega stadiona Maracana v Rio de Janeiru z 1:0 (0:0) premagalo ekipo Santosa.

Edini zadetek na tekmi je padel po koncu 90 minut tekme. V deveti minuti sodnikovega dodatka je bil uspešen rezervist Breno Lopes, ki je na zelenico prišel šele v 85. minuti. Ta je v kazenskem prostoru z glavo prestregel podajo Ronija z desne strani ter žogo poslal v mrežo.

Šlo je za odločitev o zmagovalcu tekmovanja za leto 2020. Odločitev je namreč preložila pandemije novega koronavirusa. Tekma je bila pred maloštevilnimi gledalci.

Foto: Profimedia Breno Lopes

Palmeiras si je z drugim naslovom zagotovil nastop na svetovnem klubskem prvenstvu, ki se bo v Katarju začelo naslednji teden.

Palmeiras je prvi naslov osvojil leta 1999, ko je po izvajanju enajstmetrovk ugnal Deportivo Cali.

Najuspešnejši klub v zgodovini pokala Libertadores je Independiente s sedmimi naslovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.