Zmaji večji del tekme kos italijanskim prvakom

Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov Foto: Anže Petkovšek Liga prvakov
Košarkarji Petrola Olimpije so odigrali tekmo 5. kola Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Petrola Olimpije so v 5. krogu lige prvakov izgubili z ekipo Reyer iz Benetk s 66:76 (22:13, 36:31, 48:52) in so s četrtim porazom po prvi tretjini tekmovanja v skupini C vedno bolj oddaljeni od enega od prvih štirih mest, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Po premierni zmagi prejšnji teden v gosteh pri Estudiantesu so tokrat pred domačimi gledalci izgubili s prvakom Italije, ekipo Umana Reyer iz Benetk.

Za Ljubljančane je bila to osemnajsta tekma v štirih različnih tekmovanjih v dobrem mesecu. Utrujenost se jim je poznala zlasti v drugem polčasu, ko so zapravili prednost iz prvih dvajset minut, vodstva gostov pa ob nizu izgubljenih žog in nizkem odstotku zadetih metov z razdalje niso več znali obrniti v svoj prid.

Liga prvakov Olimpija brez bele zastave

Gostitelji so tekmo sicer dobro odprli in si v prvi četrtini že priigrali lepo prednost, sredi drugih desetih minut pa so vodili tudi z dvomestno razliko. V zaključku polčasa so se nato gostje začeli hitro bližati, že v uvodnih minutah drugega pa so prevzeli pobudo. Izbranci Gašperja Okorna so še nekaj časa držali priključek, v zadnjo četrtino pa vstopili le s štirimi točkami zaostanka. A Italijani so se razigrali, bili so natanči predvsem pri metu za tri točke, dvoboj pa je bil tako že odločen. 

Prvi strelec pri Petrol Olimpiji je bil Jordan Morgan z 20 točkami (13 skokov), Gregor Hrovat jih je dosegel 17 (trojke 3:7), Devin Oliver pa 14 (8 skokov).

V Španiji Prva zmaga Olimpije v ligi prvakov

Petrol Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v petek, 10. novembra, v Šenčurju, nato jo v soboto čaka liga Aba doma proti MZT Skopju, v 6. krogu lige prvakov pa bo 15. novembra gostovala pri Aek iz Aten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.