Zmaji predstavili nove okrepitve

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telemach Olimpija sestavlja igralski mozaik za prihodnjo hokejsko sezono.
Oglej si celoten članek

Pogodbo s slovenskimi prvaki je še za eno sezono podaljšal Andrej Hebar. Po dveh letih in pol se v matični klub vrača Aleš Sila, medtem ko bo novinec v zmajevem gnezdu Žiga Pešut. Sila je Olimpiji obljubil dvoletno zvestobo, Pešut pa še leto daljšo.

Sedma sezona za Hebarja

Nova sezona lige Ebel je iz dneva v dan bližje. Vedno bolj zapolnjen pa je tudi seznam domačih hokejistov, ki bodo v sezoni 2013-14 nosili zeleno-beli dres.

Sila je za prvo moštvo zmajev debitiral s 16 leti. V sezoni 2007-08 se je preizkusil v severnoameriški mladinski ligi NAHL, kjer je zbral 18 nastopov za Springfield Jr. Blues. Po sezoni se je vrnil pod Rožnik ter za zmaje 61-krat stopil med vratnici v ligi Ebel. V tem času je bil član slovenske izbrane vrste na dveh svetovnih prvenstvih divizije I. Sredi sezone 2010-11 se je preselil v Gradec k takratnemu drugoligašu ATSE. Po propadu članskega moštva se je vrnil v Slovenijo. Zadnje leto je bil član zaloške Slavije, s katero je osvojil 2. mesto v ligi INL ter v državnem prvenstvu. V premierni izvedbi lige INL je bil Sila najboljši vratar tekmovanja. Na 35 tekmah je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno petkrat.

Za Hebarja bo nova sezona že sedma v dresu HDD Telemach Olimpija. Potem ko je lansko sezono pričel pri Medveščaku, se je sredi decembra vrnil k zmajem. V ligi Ebel je za zeleno-bele odigral 25 tekem, na katerih je dosegel 14 točk (7+7). Ob koncu sezone je s petimi podajami svoj kamenček dodal tudi k mozaiku ob ubranitvi slovenske krone.

Dvajsetletni Mariborčan Pešut bo v Tivoliju znova združil moči s svojim nekdanjim mladinskim soigralcem Miho Verličem. Po igranju za mlajše selekcije mariborskih lisjakov se je levokrilni napadalec pred sezono 2009-10 odločil za odhod v tujino. Postal je član švedskega Grumsa, za katerega je igral tako v mladinskih selekcijah do 18 in 20 let. Ob dobrih igrah je priložnost dobil tudi v članski konkurenci, kjer je v 3. švedski ligi na šestih tekmah dosegel sedem golov ter eno podajo. Iz Švedske ga je hokejska pot vodila na Češko, kjer je v mladinski ligi oblekel dres Slezan Opave ter Mlade Boleslav. Član Mlade Boleslav je bil tudi v minuli sezoni, a prave priložnosti ni dobil. Ob koncu sezone je kot posojen igralec v končnici tretjeligaškega tekmovanja zaigral za NED Hockey Nymburk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.