Zmaji in Gorica v Evropo, Drava izpadla

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Drava zahteva, da se tekma z Olimpijo zapiše kot njihova zmaga 0:3. (Foto: Nik R Foto: Nik Rovan Olimpija Ljubljana Drava Prva liga Omladič Kašnik Marko Balažic Foto: Žurnal24 Dimna bomba. Fotografija je simbolična. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nogometaši Drave so v lanski sezoni izpadli iz prve slovenske lige. (Foto: Nik R Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi je za Olimpijo igral med letoma 2008 in 2010. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Navijači Olimpije Green Dragons so letos jasno pokazali, kaj si menijo o Erminu Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V zadnjem kolu Prve lige sta si nastopanje v Evropi poleg prvaka Kopra in pokalnega zmagovalca Maribora zagotovila še HiT Gorica in Olimpija. V drugo ligo je izpadla Drava.
Oglej si celoten članek
Najboljši strelci:
23 - Milan Osterc (HiT Gorica)
15 - Dragan Jelić (Maribor)
12 - Mitja Brulc (Koper), Dalibor Volaš (Nafta)
11 - Goran Cvijanović (HiT Gorica), Miran Pavlin in Dalibor Radujko (oba Luka Koper)

Če je bil prvak Prve lige (Koper) znan že pred časom in če je bil pokalni prvak (Maribor) prav tako znan že pred časom, ostala dva potnika v Evropo nista bila znana vse do zadnjega kola. V igri za dve vstopnici za nastopanje v Evropski ligi so bili pred zadnjim dejanjem letošnjega prvenstva še HiT Gorica, CM Celje, Olimpija, Nafta in Rudar Velenje. Nekateri so bili odvisni le od sebe (Gorica in Celje), medtem ko so drugi računali tudi na pomoč ostalih (Olimpija, Nafta in Rudar). Na koncu so bili najbolj nasmejani v taboru Olimpije in Gorice, ki so si zagotovili nastopanje v kvalifikacijah za Evropsko ligo, kjer bo Slovenijo zastopal tudi Maribor. Prvi so v zadnjem kolu premagali Dravo in jo porinili v drugo ligo, drugi pa so v gosteh pri neposrednem tekmecu Rudarju slavili s 3:2.

Razlog za veselje imajo tudi v taboru Interblocka, saj se je zasedba Joca Pečečnika kljub porazu proti Mariboru uvrstila v kvalifikacije. Tam jih čaka drugouvrščena ekipa druge lige, Triglav Gorenjska, s katerim se bodo pomerili 23. in 30. maja.

Foto: Žurnal24

Koprčani tudi uradno
Novopečeni prvaki iz Kopra so v zadnjem kolu gostovali v Lendavi pri Nafti. Po vnaprej napovedanem scenariju so kanarčki naslov potrdili v slogu in Nafto premagali z 2:1. Po koncu srečanja pa so tudi uradno iz rok vodstva Nogometne zveze Slovenije s predsednikom Ivanom Simičem na čelu prejeli priznanja za naslov državnih prvakov. Koprčani so zdaj pred pomembno nalogo, da zadržijo ključne igralce, nato pa jih čakajo kvalifikacije za elitno Ligo prvakov.

Lestvica:
1. L. Koper 73 točk
2. Maribor 62
3. Hit Gorica 55
4. Olimpija 53 (-2)
5. CM Celje 51
6. Nafta 49
7. Rudar Velenje 49
8. Domžale 45
9. Interblock 33
10. Labod Drava 30

Prva liga, 36. kolo:

Nafta : Luka Koper 1:2 (1:0)
Buzeti (9); Struna (51), Brulc (77)

Domžale : CM Celje 2:2 (1:0)
Perme (24), Hanžič (50/11-m); Gobec (75), Bezjak (79)

Olimpija : Labod Drava 2:0 (0:0)
Prašnikar (79), Salkič (90)

Maribor : Interblock 1:0 (0:0)
Andjelković (87)

Rudar : Hit Gorica 2:3 (1:2)
Cipot (30), Grbič (66); Mevlja (31), Brečević (45), Kršić (56)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.