Zmagovalec etap na Vuelti in Touru sklenil kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski kolesar se je odločil za konec tekmovalne športne poti.
Oglej si celoten članek

Francoski kolesar Lilian Calmejane, ki je v svoji karieri zbral 12 profesionalnih zmag, po enkrat je bil uspešen tudi na Vuelti in Touru, je zaključil tekmovalno kariero. 

"V življenju obstajajo poglavja, ki so bolj ali manj razburljiva. Eno izmed njih sem začel pisati leta 2013, ko sem bil na startu dirke Vendee U za kolesarjev do 20 let, takoj sem bil zasvojen. Konec, vsako poglavje se mora končati, je bolj bledo, a ne brez okusa," je ob slovesu dejal sedanji član ekipe Intermarché–Wanty, ki je v preteklosti veljal za enega najbolj nadarjenih francoskih kolesarjev.

"Če sem pošten in odkrit, ne najdem več svojega mesta v karavani svetovne serije. Seveda se je kolesarstvo v zadnjih letih precej spremenilo, drugačen pa je tudi moj pogled na to, kaj je visoka raven kolesarstva. Že nekaj let nisem čutil prave izpolnitve, moji rezultati in predstave me ne zadovoljijo," je še dodal kolesar, ki bo decembra dopolnil 32 let.

Foto: Profimedia Lilian Calmejane

"Kot otrok si nikoli nisem predstavljal, da bom profesionalni kolesar, še manj, da bom zmagoval etape na tritedenskih dirkah, še zlasti na Touru. Moje sanje so se uresničile že zelo zgodaj v moji karieri in to je kasneje predstavljalo težavo pri motiviaciji. Vseeno sem zelo ponosen na svoje dosežke in vztrajnost, ki sem jo pokazal predvsem v zadnjih štirih letih," je zaključil Calmejane.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:42 20. Oktober 2024.

    )) Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.