Zmagi romali h gostom

Foto: Žurnal24 Hokejisti Detroita so se veselili zmage s 5:4. (Foto: Reuters)
V ligi NHL so v noči na ponedeljek na led stopili hokejisti štirih moštev. Zmagi sta šli v roke gostujočih igralcev iz Detroita, ki so s 3:1 slavili pri New York Rangers, in Ottawe, ki so s 4:3 premagali Anaheim.
Oglej si celoten članek

V New Yorku so domačim Rangerjem tokrat Rdeča krila predstavljala previsoko oviro. Brian Boyle je sicer domačim v 16. minuti priigral vodstvo, a so nato taktirko v roke vzeli finalisti minule sezone. Najprej je za Detroit v 12. minuti druge tretjine zadel Pavel Dacjuk, nato pa sta v razmiku manj kot dveh minut v zaključnih minutah tekme zapovrstjo zadela Dan Cleary in še Kris Draper, ki je za končni izid 3:1 poskrbel s strelom v nebranjeno mrežo. Izkazal se je tudi čuvaj mreže Detroita Jimmy Howard z 28 obrambami.

V Anaheimu v Kaliforniji so po dramatični tekmi o zmagovalcu odločali kazenski streli. Senatorji so bolje začeli. Jarrko Ruutu je zadel na začetku 13. minute, a je že 15 sekund pozneje Ryan Getzlaf izenačil. Nato sta se izmenjala še Jason Spezza in Joffrey Lupul za poravnan izid ob koncu prve tretjine (2:2). Po drugi tretjini brez zadetkov je v drugi minuti tretje tretjine najprej zadel Filip Kuba za vodstvo Ottawe s 3:2, vendar je 50 sekund pozneje Corey Perry poskrbel za izenačenje na 3:3 in izsilil podaljšek. Pri izvajanju kazenskih strelov so bili gostje natančnejši, zadela sta Aleksej Kovaljov in Daniel Alfredsson za končno zmago 4:3 za Ottawo.

Liga NHL, tekme 6. 12.:

New York Rangers : Detroit Red Wings 1:3
Anaheim Ducks : Ottawa Senators 3:4*

*po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.