Zmaga za Simone, Teja 11.

Foto: Žurnal24 Simone Hauswald se je zmage veselila v Oslu. (Foto: Reuters)
Simone Hauswald je zmagovalka biatlonske tekme svetovnega pokala s skupinskim starom v Oslu. Teja Gregorin je osvojila 11. mesto. "Začetki tekem še niso optimalno hitri," pravi Teja.
Oglej si celoten članek

Nemka Simone Hauswald (37:00,7/2) je na biatlonskem svetovnem pokalu v Oslu po sprintu in zasledovanju zmagala tudi na tekmi s skupinskim startom na 12,5 km. Drugo mesto je osvojila Ukrajinka Vita Semerenko (14,7/0), tretje pa vodilna v svetovnem pokalu Nemka Magdalena Neuner (22,2/3). Edina slovenska tekmovalka Teja Gregorin je osvojila 11. mesto (+1:01,1/1).

V Oslu so s tekmo s skupinskim startom na 15 km opravili tudi biatlonci. Zmage se je po 100-odstotnem strelskem izkupičku veselil Rus Ivan Čerezov (40:10,1) pred Avstrijcem Christophom Sumannom (+ 26,3/3) in Norvežanom Emilom Heglejem Svendsnom (+ 34,6/2). Edini Slovenec na tekmi, Klemen Bauer, je osvojil 15. mesto (+ 1:56,4/6).

"Ni bilo slabo. Dobri zaključki tekem so pri meni postali že stalnica in uspešno odbijam vse napade. Nekoliko preveč izgubljam le na streljanju, s katerimi nasprotnice ponavadi bistveno hitreje zaključijo. Do konca sezone bomo to težko odpravili, treba pa se bo temu posvetiti kasneje na treningih. Začetki tekem tudi še niso optimalno hitri, vendar je to ena od mojih posebnosti, ki si jo težko razložim. Tudi odlične smuči, ki so mi jih pripravili naši fantje v servisu, so veliko pripomogle, da še vedno ohranjam uvrstitev med najboljšo deseterico svetovnega pokala. Z dobro popotnico bomo tako odpotovali v ruski Hanti Mansijsk," je tekmo ocenila Gregorinova.

V boju za vrh je sprva vse kazalo, da Hauswaldovi ne bo uspelo zmagati še tretjič zapored, saj je na prvih dveh streljanjih morala po enkrat v kazenski krog. V drugi polovici tekme pa se je Hauswaldova popravila, na zadnjem streljanju prišla do boja za skupno zmago, pomagala ji je tudi rojakinja Neunerjeva, ki je morala tretjič v kazenski krog in v Oslu je 30-letna Hauswaldova zabeležila "hattrick".

Oslo, skupinski start (12,5 km):

 1. Simone Hauswald (Nem)        37:00,7/2
 2. Vita Semerenko (Ukr)          + 14,7/0
 3. Magdalena Neuner (Nem)          22,2/3
 4. Andrea Henkel (Nem)             31,1/1
 ...
11. Teja Gregorin (Slo)           1:01,0/1

Svetovni pokal, skupno:

 1. Magdalena Neuner (Nem)             839 točk
 2. Simone Hauswald (Nem)              797
 3. Helena Jonsson (Šve)               744
...
10. Teja Gregorin (Slo)                564
...
44. Andreja Mali (Slo)                 121
46. Dijana Ravnikar (Slo)              114
62. Tadeja Brankovič-Likozar (Slo)      56

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.