Zmaga Mure, Koper besen na sodnika

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mura je na zadnji tekmi 18. kola Prve lige doma Celjane odpihnila kar s 4:0. Olimpija Ljubljana je s 13. sezonskim golom reprezentanta Dareta Vršiča, ki je kasneje zapravil tudi strel z enajstih metrov, premagala Domžale (1:0). Sodnik Matej Jug je s svojimi odločitvami večkrat razjezil domače privržence nogometa, napake delilcev pravice pa so zaznamovale tudi zmago Maribora nad Luko Koprom (2:1).
Oglej si celoten članek

Reprezentant Dare Vršič je bil s svojim 13. golom v sezoni edini strelec Olimpije Ljubljane na gostovanju pri Domžalah, kjer so zeleno-beli zaostanek za vodilnim Mariborom spet zožili na vsega štiri točke. Zmaji so po samostojni akciji Vršiča povedli že v tretji minuti srečanja, as zeleno-belih pa je nekaj več kot pet minut pred koncem tekme zapravil tudi najstrožjo kazen. Z roko je v svojem kazenskem prostoru igral Tadej Apatič, Vršič pa je zadel le prečko vratarja Nejca Vidmarja. Ne prvič v svoji sodniški karieri je bil v središču pozornosti glavni delilec pravice Matej Jug, ki je s svojimi odločitvami večkrat razjezil domače navijače, deset minut pred koncem tekme pa zaradi domnevnega simuliranja izključil tudi Mitjo Zatkoviča.

 

Pod drobnogledom tudi Bukovec v Ljudskem vrtu

Maribor je večnim rivalom na vrhu lestvice nemudoma pobegnil z domačo zmago nad Luko Koprom. Sodnik Miran Bukovec je najprej precej strogo dosodil enajstmetrovko v korist vijoličastih, ko je čez nogo Bojana Đukića v kazenskem prostoru hitro padel Dejan Mezga, Dalibor Volaš pa je premagal do tedaj izvrstnega vratarja Igorja Nenezića. Toda Koprčani so izenačili iz praktično prve priložnosti že v naslednjem napadu, ko je Jasmin Handanović katastrofalno posredoval in nenevarni prosti strel nespretno odbil točno v roko (!) Ivice Guberca, žoga pa se je odkotalila v mrežo za 1:1. Primorci so prek napadov hitrega Mateja Pučka grozili celo z vodilnim zadetkom, a je na odmor s prednostjo odšel Maribor, ko je Mezga slab meter v prepovedanem položaju sprejel globinsko žogo in iz praktično mrtvega kota z izjemnim strelom pod prečko premagal Nenezića. Vijoličasti so v nadaljevanju brez večjih težav zadržali prednost, delo pa so jim s svojo neambiciozno gro še olajšali gostujoči nogometaši. "Tekmo so odločile sodniške napake," je bil v intervjuju za TV Slovenija po koncu tekme kratek in jedrnat trener Milivoj Bračun.

Rudar v prostem padu

Nogometaši Rudarja Velenja so bili na domači tekmi proti Nafti pred pravo malo katastrofo, saj so gostje vodili že z 0:4, vsaj nekaj časti pa je za knape rešil Elvis Bratanović z dvema goloma tik pred koncem tekme (2:4). Velenjčani več kot očitno ne bodo tista ekipa, ki bo držala stik z vodilnim triom, saj so varovanci Milana Đuričića z 0:2 zaostajali že po vsega 12 minutah igre, ko sta zadela Dejan Sreš in Miha Koršec, dvojček pa je za kar malce šokantnih, nekateri bi dejali celo sumljivih 0:4 v drugem polčasu prispeval Joao Gabriel da Silva.

Slovenska liga, 18. kolo:

Triglav Kranj : HiT Gorica 0:2 (0:0)
Galešić (74, 85)

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Vršič (3)
RK: Zatkovič (80/Domžale)
Vršič (Olimpija) je v 84. minuti zapravil enajstmetrovko.

Maribor : Luka Koper 2:1 (2:1)
Volaš (33/11-m), Mezga (45); Guberac (35)

Rudar Velenje : Nafta Lendava 2:4 (0:2)
Bratanović (89, 90); Sreš (4), Korošec (12), Da Silva (55, 78)

Mura 05 : CM Celje 4:0 (3:0)
Eterović (14), Rep (17), Horvat (42), Fajić (63)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:25 19. November 2011.

    BRAVO, Miran BUKOVEC ali si slep ali pa si dobil dobro kuverto v žep!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.