Zmaga Interja, remi Arsenala

Foto: Žurnal24 Za Inter so zadeli Maicon, David Suazo in Zlatan Ibrahimović.
Nogometaši Interja so v zaostali tekmi italijanskega nogometnega prvenstva visoko ugnali Lazio, Arsenal in Sevilla pa se z gostovanj domov vračata s točko.
Oglej si celoten članek
Na San Siru Inter ni imel težav z Laziom. Branilci naslova v Serie A so povedli s strelom Zlatana Ibrahimovića po sporno dosojeni enajstmetrovki v 22. minuti, le 11 minut kasneje je vodstvo povišal Maicon, za suvereno zmago in nove tri točke v boju za naslov prvaka pa je bil v 55. minuti natančen David Suazo. V Rimu je četa Luciana Spalettija, pri kateri je prvič po mesecu in pol zaigral Francesco Totti, že v prvem polčasu z dvema zadetkoma Rodriga Taddeija nadigrala nerazpoloženo obrambo gostov. Na lestvici vodijo črno-modri s 34 točkami, najbližji zasledovalci so beli s prestolnice z 31 točkami. Sledi stara dama, ki si je v dosedanjih 14 tekmah sezone nabrala velikih osem točk zaostanka.

 

Zaostale tekme

Italija, Serie A, zaostali tekmi
Roma : Cagliari 2:0
Inter : Lazio 3:0

Anglija, Premier League, zaostala tekma
Newcastle : Arsenal 1:1

Španija, Primera Division, zaostala tekma
Osasuna : Sevilla 1:1

Francija, Ligue 1, zaostala tekma
Toulouse : Nancy 1:1

Na edinem ligaškem srečanju dneva v Angliji je Arsenal prišel v vodstvo že v četrti minuti. Po lepi podaji Emmanuela Eboueja z desne strani je njegov soimenjak Adebayor sijajno sprejel žogo in z volejem neubranljivo zadel pod prečko. Nogometaši Newcastla so do izenačenja prišli po odmoru, ko je za veliko točko po akciji Habiba Beyeja in Alana Smitha z glavo zadel Stephen Taylor (60. minuta), ki je meril po tleh. Arsenal (37) ima na vrhu lestvice štiri točke naskoka pred Manchestrom Unitedom.

V Španiji sta se v zaostali tekmi pomerila Osasuna in Sevilla in se razšli brez zmagovalca (1:1). Zmagovalci Pokala Uefa iz sezone 2006/07 so dosegli prvi remi v prvenstvu in ostajajo s 16 točkami na skromnem 12. mestu. Za vodilnim Realom imajo Andaluzijci 16 točk zaostanka. Tudi v Franciji sta se Toulouse in Nancy razšla z izidom 1:1. Gostje, ki so celoten drugi polčas odigrali z igralcem več, so do izenačenja prišli v 89. minuti, ko je bil natančen Chris Malonga. Nancy je na lestvici na drugem mestu z 32 točkami. Lyon mu uhaja za pet točk, Bordeaux pa zaostaja za štiri.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.