Zmaga Gajserja, huda nesreča Prada, rezultat kariere za Pancarja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gajser do zmage in občutnega vodstva v seštevku
Oglej si celoten članek

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser je zmagovalec velike nagrade Italije v svetovnem prvenstvu razreda MXGP. Sedemindvajsetletnik je dobil prvo vožnjo, drugo pa po padcu končal na drugem mestu. Vseeno je izkoristil smolo Španca Jorgeja Prada, ki je v drugo padel in ostal brez točk.

Za Gajserjem je skorajda popoln konec tedna, prepričljivo je slavil tudi v sobotnih kvalifikacijah, ko je na razmočeni progi tekmece ugnal kar za 34 sekund.

V prvi današnji vožnji je solidno startal in se hitro prebil do vodstva. Tega je zadržal do konca kljub pritisku tako Prada kot Nizozemca Jeffreyja Herlingsa.

V drugo je še bolje startal, se v prvem ovinku prebil v vodstvo in tako izognil kasnejšemu kaosu. V njem je padel Prado, ki so ga nato še povozili. Španec je poskušal voziti naprej, a je zaradi bolečin predčasno končal nastop.

V ospredju sta Gajser in Herlings bila napet dvoboj, okoli deset minut pred koncem je Nizozemec napadel, a pri tem storil napako in spet zaostal. Nato pa je še večjo napako storil Gajser, zdrsnil v levem ovinku in Herlingsu predal prvo mesto.

Slovenski as je ciljno črto prečkal kot drugi in s skupno 47 točkami vseeno dobil VN Italije pred Herlingsom (45) in tretjim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (36). Drugi slovenski predstavnik v MXGP Jan Pancar je bil v prvi vožnji 12., v drugo pa celo osmi, kar je bilo dovolj tudi za skupno osmo mesto, kar je njegov nov najboljši rezultat v razredu MXGP.

Po polovici SP ima Gajser zdaj 511 točk, Prado pa je ostal pri 477. Herlings je na tretjem mestu s 440 točkami. Pancar je skupno 15., zbral pa je 116 točk.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:32 16. Junij 2024.

    Bravo Timi 💪🚵

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.