Zmaga Dončića in kolegov ni obnorela le Slovencev, ampak tudi ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še v eni državi so navdušeno pozdravili slovensko zmago nad Avstralijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca se je s četrto zmago na štirih tekmah že uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. Četa Aleksandra Sekulića je v prvi tekmi drugega dela odlično zaigrala proti Avstraliji in jo premagala z 91:80. Navijači v domovini so bili navdušeni, dodatno zanimanje za košarko pa je slovenski uspeh povzročil še v eni izmed držav.

Gre za Filipine, ki bodo gostili izločilne boje, po japonskih ljubiteljih košarke pa bodo tako nastop in poteze prvega zvezdnika prvenstva Luke Dončića lahko v živo pospremili tudi številni filipinski navijači.

"Manila, pripravi se. Prihaja Luka!" je bil le eden izmed zapisov na socialnem omrežju twitter. "Slovenija je zmagala. To pomeni, da Luka Dončić prihaja v Manilo na izločilne boje," se je glasil drugi, podobno so razmišljali še številni ljubitelji košarke na Filipinih. "Lukamanija v Manili," pa so preprosto zapisali nekateri filipinski mediji.

Luka sicer ne bo prvi Slovenec, ki je obnorel številne Filipince. Mnogi med njimi namreč navijajo tudi za slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki je bila v zadnjem obdobju večkrat gost na otoku v Ligi narodov, nazadnje julija. Veliko privržencev ima predvsem mladi Rok Možič.

Sedemnajstega januarja, ko je Rok praznoval svoj 21. rojstni dan, je tako prebivalce glavnega filipinskega mesta z enega izmed nebotičnikov pozdravljal 42 metrov dolg in 24 metrov širok reklamni pano z njegovo podobo. "Rok the world (besedna igra z imenom odbojkarja in glasbeno zvrstjo; op.p.). Dan Roka Možiča," je bilo zapisano na zgradbi Robinsons Galleria Corporate Center v središču Manile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.