Zlati met za tri točke Allena

Foto: Žurnal24 boston_action_main
Na igriščih košarkarske lige NBA je bilo odigranih deset tekem. Za nas najbolj zanimivo srečanje je bilo v Charlotti, kjer je gostoval Boston. Primož Brezec se je izkazal s sedmimi točkami, junak je Ray Allen.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

New York : Chicago 85:78
Cleveland : Toronto 111:108
Orlando : Miami 120:99
Charlotte : Boston 95:96
Philadelphia : Golden State 98:100
Memphis : Washington 124:118
Minnesota : Atlanta 87:94
Houston : Denver 109:81
Milwaukee : Dallas 97:95
LA Clippers : New Orleans 89:98

Ray Allen je z metom za tri točke v zadnjih sekundah tekme priigral še 11. zmago Boston Celticsov v tej sezoni. Bilo je 96:95. Potem ko je podajo Jasona Richardsona prestregel Eddie House , je žoga prišla do izkušenega 32-letnega košarkarja, ta pa je s svojo edino trojko postal junak dvoboja. Pred tem je zgrešil kar 11 od 14 poskusov iz igre, a v odločilnem trenutku se mu roka ni zatresla. "Trenutek, ko se je Eddie dotaknil žoge, se je zdelo, kot da čas teče v počasnem posnetku. Žoga je priletela do mene, ostalo je zgodovina," je bil po tekmi navdušen Allen (14 točk). "Ahhhhhhh," pa je bil krik Paula Piercea , potem ko si je še enkrat ogledal zadnjo akcijo. "Neverjetno, resnično neverjetno." Pierce in Kevin Garnett sta odigrala še eno sijajno srečanje. Oba sta dosegla po 23 točk, Garnett je k temu dosežku dodal še 11 skokov in pet podaj.

LeBron James (številka 23) je dobil interni dvoboj s Chrisom Boshem (številka 4). Zvezdnik Clevelanda se je izkazal s 15. trojnim dvojčkom v karieri. © Action Images

 
Primož Brezec je tekmo v razprodani dvorani (prvič v tej sezoni) začel v prvi peterki. Pred več kot 19.000 gledalci se je Sežančan v skoraj 26 minutah izkazal s sedmimi točkami in štirimi skoki. Najboljši v vrstah Charlotte , ki je nastopila brez poškodovanega prvega strelca Geralda Wallacea , je bil že omenjeni Richardson s 25 točkami. Boston je v naletu. To je bila tretja zmaga zapored nekdanjih prvakov lige NBA, ki so ta hip najboljša ekipa v tem tekmovanju.

Toronto Raptorsi , za katere poškodovani Rašo Nesterovič tudi tokrat ni igral, je na gostovanju pri Clevelandu izgubil s 108:111. To je bil obračun dveh zvezdnikov, Chrisa Bosha na eni strani in pri Konjenikih LeBrona Jamesa . Interni dvoboj je dobil slednji, ki je v svojo statistiko vpisal že 15. trojni dvojček v karieri. K sedmi zmagi Clevelanda je prispeval 37 točk in po 12 skokov ter podaj. Tako tudi Boshevih 41 točk ni pomagalo gostom. James se je s tem odličnim dosežkom še utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev. V povprečju dosega skoraj 31 točk na tekmo, drugi je igralec LA Lakersov Kobe Bryant s 27 točkami, na tretjem mestu je član Denverja Carmelo Anthony s skoraj 26 točkami na srečanje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.