Gledalci od šoka obnemeli, Slovenec s parketa v bolnišnico

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Košarkarji Olimpije so s porazom začeli novo sezono lige Aba. Dodaten udarec za Ljubljančane je pomenila poškodbe Žige Daneua, ki so ga po tekmi odpeljali v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 1. krogu lige Aba izgubili z FMP z 62:75 (20:21, 40:33, 48:59).

Praz je dodatno otežila še neprijetna poškodba Žige Daneua v zaključku obračuna, ko je pri posredovanju pod košem iz višine padel na glavo in negibno obležal na parketu. 

Gledalci so se ob pogledu na nesrečnega Danuea le držali na glavo, tudi komentator je ocenil, da je bil padec vse prej kot nedolžen. Po posredovanju zdravniške službe, med katerim je bila tekma za dlje časa prekinjena, so košarkarja Olimpije z nosili odpeljali v bolnišnico.

Ljubljančani, ki so sredi tedna prišli do prve lovorike v sezoni v slovenskem superpokalu, so v drugem polčasu doživeli pravi razpad sistema. Med 23. in 28. minuto so domači naredili delni izid 26:8 in po zaostanku ob polčasu za sedem točk prišli do prednosti 59:48. Pet minut kasneje je bilo že 68:48.

Cedevita Olimpija je v tretji četrtini dosegla zgolj osem točk, v drugih dvajsetih minutah pa jo je tekmec nadigral z 42:22.

Ljubljančanom pred nadaljevanjm sezone v evropskem pokalu, prva tekma jih čaka že v sredo, dodatne preglavice povzroča še poškodba Daneua. O stanju mladega košarkarja za zdaj ni znanega še nič konkretnega.

"Žiga Daneu je na poti v bolnišnico, kjer ga čakajo pregledi in nato okrevanje. O njegovem stanju vas bomo obveščali sproti," je kmalu po tekmi sporočila Olimpija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.