Zgodovinski dan za slovenske prvake

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Celjani na Portugalskem začenjajo svojo prvo evropsko jesen.
Oglej si celoten članek

Nogometaše Celja danes ob 16.30 v Guimaraesu čaka tekma prvega kroga skupinskega dela konferenčne lige proti moštvu Vitorie. Portugalci sicer veljajo za papirnate favorite, a Celjani pred svojim prvim zgodovinskim skupinskim dvobojem evropske jeseni upajo na presenečenje.

Razloge za optimizem črpajo iz lanskega uspeha, ko so Vitorio izločili v kvalifikacijah omenjenega tekmovanja. Celjski strateg Albert Riera sicer opozarja, da v nogometu pretekli uspehi ne štejejo veliko.

"Zdaj imajo nekoliko drugačen slog igre in tudi drugega trenerja. Želijo imeti terensko premoč in več posesti žoge kot nasprotnik. Mislim, da smo jih dobro analizirali in pripravili ustrezen načrt, s katerim se jim nameravamo zoperstaviti. Mislim, da lahko več pridobimo, kot izgubimo," je na ponedeljkovi tiskovni konferenci dejal Riera.

Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje

Pred tekmo na pozitiven izid upa tudi celjski vratar Matjaž Rozman: "Tam smo že doživeli zgodovinsko zmago, ki bo vselej ostala v mojem spominu. Morda so nas lani malce podcenjevali. Mislim, da bodo letos še nekoliko bolj motivirani, a to ni razlog, da jih ne bi še enkrat poskušali presenetiti."

Po oceni Transfermarkta vrednost moštva Vitorie skupaj znaša 41 milijonov evrov, medtem ko so Celjani vredni slabih 27 milijonov manj.

Pri slovenskih prvakih bosta zaradi poškodb odsotna Žan Karničnik in Mark Zabukovnik, zaradi rdečega kartona na zadnji evropski tekmi proti Pjuniku pa ne bo niti Maria Kvesića.

Poleg Vitorie so v skupinskem delu konferenčne lige tekmeci Celjanov še turški Basaksehir, španski Betis, poljska Jagiellonia z Dušanom Stojinovićem, ciprski Pafos in valižanski The New Saints.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.