Zgodovinski poraz Đokovića in poškodba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Srbski teniški zvezdnik je moral priznati premoč Avstralcu.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković je na avstralskih tleh nanizal neverjetnih 43 zmag, ta serija pa se je končala v četrtfinalu United Cupa, kjer je Srba s 6:4 in 6:4 premagal Avstralec Alex de Minaur. Avstralija je nato s 3:0 napredovala v polfinale tekmovanja.

Zanesljivo je napredovanje potrdila Ajla Tomljanović z zmago 6:1 in 6:1 nad Natalijo Stevanović. Storm Hunter in Matthew Ebden sta bila v igri dvojic s 6:3 in 6:3 boljša od Dejane Radanović in Nikole Čačića. V polfinale se je prebila tudi Poljska, ki je prav tako s 3:0 odpravila Kitajsko.

Poraz, nazadnje se mu je to v Avstraliji pripetilo pred šestimi leti, ko ga je v Melbourna presenetljivo premagal Južnokorejec Chung Hyeon, sicer ni edina slaba vest za Đokovića. Ta je obnovil poškodbo mišice v podlahti. 

"Mislim, da bo vse OK. Do Odprtega prvenstva je še nekaj časa," je po dvoboju sicer dejal srbski zvezdnik. Ta je še dodal, da pred dvobojem ni čutil bolečin, a so se med igo znova pojavile. Skupil jo je namreč že na obračunu proti Čehu Jiříju Lehečki. Proti Avstralcu je zato težje serviral in odigral 'forehand' udarce.

V United Cupu se bo v četrtek Francija v četrtfinalu merila z Norveško, obračun Grčije in Nemčije sledi v petek. V soboto bosta v Sydneyju na sporedu polfinala in v nedeljo finale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.