Zgodovinski dan za Ljubljančane se je končal s porazom

Foto: Twitter NK Bravo Jakoslav Stanković
Bravo na prvi evropski tekmi z minimalnim porazom.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Brava so v prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij konferenčne lige izgubili z valižanskim Connah's Quayem z 0:1 (0:0). Povratna tekma bo 18. julija v Walesu.

Ljubljanski Bravo je danes doživel krstno evropsko tekmo, potem ko si je klub v prejšnji sezoni zagotovil nastop v kvalifikacijah tretjega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Šiškarji se v prvem krogu merijo z Valižani. Na koncu so na domači tekmi doživeli minimalen poraz, čeprav so bili večji del dvoboja vsaj enakovreden tekmec.

Če bodo nogometaši Brava v seštevku obeh tekem boljši, se bodo v drugem krogu kvalifikacij merili z Zrinjskim.

Bravo je evropski uvod začel dobro in pogumno. Ljubljančani so imeli pobudo in več nevarnih akcij, že v uvodnih minutah sta bila nevarna Jakoslav Stanković in predvsem Matej Poplatnik, ki je streljal po podaji Martina Pečarja, a je žoga končala tik ob vratnici.

Tudi v nadaljevanju prvega polčasa je bil najbolj aktiven pri domačih Poplatnik, a je najprej v 14. minuti slabo zadel žogo pred vrati, v 30. je z glavi meril nekoliko previsoko, pet minut zatem pa je imel še priložnost po strelu od daleč. Valižani v prvem delu niso pretirano ogrožali Matije Orbanića, najbolj nevaren je bil Noah Edwards s strelom ob vratnici v 18. minuti.

Tudi začetek drugega dela je minil podobno. Še vedno je bil najbolj aktiven Poplatnik, tokrat je v 61. minuti s 14 metrov udaril tik ob vratnici, v 72. pa je Gašper Trdin močno sprožil z 18 metrov, a je vratar George Ratcliffe žogo odbil v kot.

A so nato postajali Valižani vse nevarnejši. Najprej so v 72. minuti do priložnosti prišli po napaki domačih, ko je Milan Tučić slabo izbijal žogo in zadel enega od tekmecev, žoga pa je poletela le za las mimo.

V 83. pa so gostje dosegli gol; po podaji v kazenski prostor je gostujoča ekipa s prvim strelom zadela prečko, Orbanić je po poskusu obrambe ostal na tleh, odbitek pa je s šestih metrov za njegov hrbet pospravil rezervist Benjamin Maher.

Finale konferenčne lige bo 28. maja 2025 v Vroclavu, v tekmovanju pa skupaj igra 164 ekip. Med temi tudi ljubljanska Olimpija, ki bo boje začela v 2. kvalifikacijskem krogu 25. julija proti ukrajinski ekipi Polisja Žitomir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.