Zgodovinska priložnost za slovenski nogomet

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski nogometni trojček drevi odloča o svoji evropski usodi.
Oglej si celoten članek

Trije slovenski nogometni klubi bodo danes odigrali odločilne tekme za preboj v skupinski del konferenčne lige. Ljubljanska Olimpija bo ob 19. uri v Stožicah v povratni tekmi četrtega kroga kvalifikacij za to tekmovanje gostila Rijeko, Celje bo doma ob 20.15 igralo proti Pjuniku, Maribor pa se bo ob isti uri v Ljudskem vrtu meril z Djurgardnom.

Na prvih tekmah si je najboljše izhodišče priigrala ljubljanska zasedba, ki je na Reki iztržila 1:1, zdaj pa si želi narediti še korak naprej in izločiti favorizirano hrvaško zasedbo. Ekipa pod vodstvom Victorja Sancheza v tej sezoni na 11 tekmah še ni izgubila, dobro predstavo je pokazala tudi konec tedna na večnem derbiju z Mariborom, ki se je končal z 1:1.

Foto: Profimedia NK Olimpija Ljubljana

Mariborčani so na Švedskem izgubili z 0:1. Čeprav je bila domača zmaga zaslužena, pa so Štajerci pokazali, da bi ob podpori svojih navijačev lahko otežili delo favoriziranim igralcem s severa Evrope. Manjšo težavo bo predstavljala odsotnost kaznovanega branilca Svena Šoštariča Kariča, a imajo v vijoličnem taboru rešitve tudi za to.

Veliko rešitev pa morajo poiskati v Celju. Državni prvaki po tem, ko jih je znova prevzel Albert Riera, tavajo v megli, prave igre ni, posledično tudi izidi niso na pričakovani ravni. Poraz v Armeniji proti Pjuniku iz Erevana z 0:1 je bil glede na predstavo ene in druge ekipe še dober za celjsko.

Foto: Profimedia NK Celje

Ta na povratni tekmi ne bo mogla računati na kaznovanega Davida Zeca, ob tem imajo ob Savinji številne težave s poškodbami, a kljub vsemu, tudi presenetljivemu porazu v domačem prvenstvu proti Primorju z 0:3, verjamejo, da se jim bo prvič v zgodovini kluba uspelo prebiti v skupinski del evropskega tekmovanja.

Za slovenske klube bi bil preboj v skupinski del velik uspeh tudi s finančnega vidika. Za sam preboj v omenjeni del tekmovanja vsak klub dobi skoraj tri milijone evrov. Gre sicer za zgodovinsko priložnost, da bi Slovenija prvič v svoji zgodovini imela v skupinskem delu evropskih tekmovanj več kot enega predstavnika.

Legenda kluba O dnevu D za slovenski nogomet: To so bile le sanje še nekaj let nazaj

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.