Žemlja v Washingtonu z Roddickom

Foto: Reuters Roddicku se je letos dobro upiral Blaž Kavčič. Zdaj Američan čaka Žemljo. (Foto:
Grega Žemlja je v prvem kolu Washingtona vzel skalp Benjaminu Beckerju, a pravi izziv ga čaka v drugem. V noči na sredo bo njegov nasprotnik deveti igralec lestvice ATP Andy Roddick.
Oglej si celoten članek

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je uspešno nastopil v prvem kolu turnirja ATP v Washingtonu z nagradnim skladom 1,4 milijona dolarjev. Žemlja, ki se je na glavni turnir prebil prek kvalifikacij, je gladko premagal Nemca Benjamina Beckerja s 6:2, 6:3. Žemlja je pred tem v kvalifikacijah za washingtonski turnir ugnal Romuna Mariusa Copila in domačina Donalda Younga. V prvem kolu pa je bil tekmec 128. igralca lestvice ATP nemški tenisač Becker, ki je na računalniški lestvici uvrščen 60 mest višje.

A tokrat se razmerje na lestvici ni poznalo na igrišču, kajti Žemlja je Nemca odpravil gladko v dveh nizih, za zmago pa je potreboval le slabo uro. Med drugim je nasprotniku zabil osem asov. Z zmago pa se je Žemlja tudi učinkovito maščeval za poraz v doslej edinem medsebojnem obračunu, januarja je bil pet let starejši Becker po sicer zelo izenačenem dvoboju boljši v uvodnem krogu turnirja za grand slam v Melbournu.

V nadaljevanju čaka Žemljo precej težje delo. V drugem kolu bo njegov tekmec deveti igralec sveta in drugi nosilec v Washingtonu, domačin Andy Roddick. Dvoboj bo na sporedu v noči na sredo po srednjeevropskem času.

Washington, ATP, 1. kolo:

Grega Žemlja (Slo) : Benjamin Becker (Nem) 6:2, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.