"Želim si le v miru končati kariero"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sani Bečirović je zapustil Forli, a ostaja v Italiji. Zdaj bo nosil dres ekipe Bakery Piacenza.
Oglej si celoten članek

Sani Bečirović je tudi uradno zapustil Forli, ki je zašel v velike finančne težave. Nekdanji slovenski reprezentant si zdaj predvsem želi, da bi lahko brez težav igral košarko. V zadnjih letih je imel namreč veliko smole. Novo priložnost bo imel v italijanski ekipi Bakery Piacenza, v kateri imajo dolgoročne načrte. Saniboy je s klubom podpisal pogodbo za leto in pol.

"Glede zgodbe v Forliju ne vem kako se bo razpletla. Klub še obstaja. Predsednik je klub umaknil iz tekmovanja, a ga ni ugasnil, kar je res čudna poteza. Ne vem, kaj sledi. Utrujen sem od vsega. V zadnjih letih je bilo toliko problemov. Najprej v Iranu, sedaj tukaj v Forliju. Ne želim si jih več. Želim si samo v miru igrati košarko. Ne bom igral večno in rad bi, da kariero končam tako, da se bom konca tudi kasneje z veseljem spominjal," je po epizodi v Forliju razočaran Bečirović.

Še leto in pol, kasneje ob parketu

Z novim klubom je popisal pogodbo, ki naj bi trajala leto in pol. "Sedaj začenjam novo poglavje. Občutki so mešani. Po propadlem projektu v Forliju sem bil malo bolj skeptičen, previden ko je prišla ponudba. Enostavno sem izgubil zaupanje v ljudi, ki ti predstavijo projekt, podoben tistemu v Forliju. Po tridnevnem pogajanju, ko sem spoznal predsednika sem se odločil, da še ni čas za pokoj. Verjamem, da je ta projekt boljši od zadnjega."

Bečirović bo zdaj zaigral v tretji italijanski ligi. "Lagal bi če bi rekel, da sem čisto zadovoljen s tem. Zavedam se, kaj bodo ljudje spet govorili, ampak tako pač je. Predsednik si želi narediti resno zgodbo. Že korak, da je podpisal z mano, želi pa si še kakšno odmevnejšo okrepitev, nakazuje, da si res želi prve lige. Zagotovo je razlika v kvaliteti med drugo in tretjo ligo, ampak nisem podpisal za štiri mesece. Podpisal sem za dolgoročni projekt. Srčno upam, da bom lahko tukaj v miru končal kariero in se nato osredotočil na delo ob parketu." 

Sani se bo novim soigralcem sicer pridružil na torkovem treningu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.