Zehanje na San Siru

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Inter Milan je imel na zadnji tekmi kola priložnost, da na vrhu Serie A znova pobegne na plus šest. Tekma brez priložnosti proti Genoi se je končala z najbolj nepriljubljenim izidom na svetu - 0:0.
Oglej si celoten članek

Tekma med Interjem in Genovo naj bi bila tekma dveh "bivših", saj sta v konici napada proti nekdanjima kluboma začela Diego Milito in David Suazo. Dokazati se je želel predvsem napadalec iz Hondurasa, ki pri Nerazzurrih nikoli ni dobil prave priložnosti, medtem ko je Milito ostal čustveno precej navezan na klub, kjer si je ustvaril ime v Serie A.

Pri Interju, ki ga zaradi kazni s klopi še vedno ne sme voditi Jose Mourinho, je Samuel Eto'o spet začel na klopi in človek bi mu oprostil, če je kakšno minuto prvega polčasa na San Siru tudi prespal. Igra brez igre, kakršne v Milanu že dolgo časa niso videli, ni ponudila niti ene prave priložnosti. Nič bolje ni bilo niti v nadaljevanju, še najbolj se je golu približal prav Milito, a je sam pred vrati Marca Amelie slabo streljal in zgrešil cel gol. Črno-modri so se v zadnjih 20 minutah s prihodom Samuela Eto'oja in Ricarda Quaresme sicer malce prebudili in s streli od daleč ogrožali vrata gostov, a je bilo to mnogo premalo. Pred naslednjim kolom je Inter tako "le" na plus štiri pred zasledovalci.

Sarma nedotaknjen, debi Jokića
Udinese
je v celi sezoni domov z gostovanj prinesel vsega štiri točke, tokrat pa jih je v Bergamu na derbiju začelja čakala Atalanta. To je bila tipična tekma Serie A, v kateri se srečata dve ogroženi ekipi - malo igre, veliko prekrškov in brez zadetkov. Tako je Samir Handanović v vratih gostov moral posredovati le enkrat na celi tekmi, saj so vsi ostali streli gostov leteli mimo vrat, enkrat pa je s pravočasnim izletom iz gola preprečil gol domačega napadalca. Belo-črni se kljub vsemu še vedno nevarno spogledujejo s Serie B ...

Izjemno uspešen teden je slovenski reprezentančni branilec Bojan Jokić zaključil tudi s krstnim nastopom v najmočnejši italijanski ligi. Po premiernem golu za slovensko reprezentanco ob zmagi nad Katarjem (4:1), je končno dočakal tudi prve minuti v dresu Chieva. Ob zaostanku Verončanov pri Bariju (0:1) je Gorenjec v igro vstopil v 82. minuti in lahko prisostvoval še zgrešeni enajstmetrovki domačega rezervista Massima Donatija. Kljub temu je Chievo še vedno mnogo bolj "na varnem", kot Handanovićev Udinese.

Foto: Žurnal24

Juventus je kot kaže prebolel rezultatsko krizo, ki ga potisnila na šesto mesto v Serii A, saj je v gosteh premagal vedno nevarno Fiorentino. Stari dami je zmago priboril rezervist Fabio Grosso, ki je v igro vstopil pred začetkom drugega polčasa. V 68. minuti pa je skoraj iz mrtvega kota premagal Sebastiena Freya in črnobelim vrnil upanje na uvrstitev v Ligo prvakov.

Prvi gol za Juve je že v drugi minuti zahvaljujoč odlični podaji Antonia Candreve dosegel Diego. V 32. minuti je rezultat izenačil Marco Marchionni, sicer nekdanji igralec torinske stare dame, ki je žogo z glavo spravil za hrbet Alexa Manningerja.

Na drugem derbiju 27. kola Serie A sta se pomerila tretja in druga ekipa prvenstva, Roma in Milan. Gledalci v Rimu niso spremljali najbolj privlačnega nogometa, saj sta se tekmeca razšla z začetnih 0:0, in tako vodilnemu Interju omogočila, da še nekoliko poveča svojo prednost na lestvici. Črnomodri se bodo v nedeljo pomerili z devetouvrščeno Genovo.

Serie A, 27. kolo:

Serie A, lestvica:
1. Inter 59

2. AC Milan 55
3. Roma 52
4. Palermo 46
5. Juventus 44
...
11. Chievo 35
...
16. Udinese 28
...
18. Livorno 23
19. Atalanta 22
20. Siena 21

Fiorentina : Juventus 1:2 (1:1)
Marchionni (32); Diego (2), Grosso (68)

AS Roma : AC Milan 0:0

Atalanta : Udinese 0:0
S. Handanović (Udinese) je branil celo tekmo. 

Bari : Chievo Verona 1:0 (1:0)
Castillo (20)
Jokić (Chievo) je igral od 82. minute.

Bologna : Napoli 2:1 (2:1)
Zalayeta (7), Adailton (12); Rinaudo (14) 

Cagliari : Catania 2:2 (1:2)
Lazzari (9), Cossu (73); Mascara (31/11-m), López (35)   
RK: Canini (69/Cagliari)

Palermo : Livorno 1:0 (0:0)
Miccoli (81)  

Sampdoria : Lazio 2:1 (2:1)
Guberti (29), Pazzini (36); Floccari (7)       
RK: Zárate (78/Lazio)

Siena : Parma 1:1 (0:1)      
Vergassola (67); Biabiany (34)
RK: Jimenez (79/Parma)

Inter : Genoa 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.