Zdesetkani Risi za uvod izgubili z Madžari

Foto: Profimedia Ivo Jan
Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Budimpešti izgubila z Madžarsko s 4:7 (1:3, 2:4, 1:0).
Oglej si celoten članek

Slovenski selektor Ivo Jan na prvi prijateljski tekmi v pripravah na SP še ni imel postave, na katero bo računal v Kazahstanu. Nekatere igralce še čaka, seveda tudi prvega aduta Anžeta Kopitarja - soigralcem se bo pridružil 20. aprila -, zato so danes igrali tudi mlajši in vsi tisti, ki so že nekaj časa zbrani v reprezentančni bazi na Bledu in lahko še upajo na morebitno vabilo v izbrano vrsto za SP.

Z Madžarsko se bodo Slovenci pomerili tudi na SP, saj sta obe ekipi lani v Budimpešti neuspešno naskakovali preboj v višji razred, Madžari so brez napredovanja ostali po nesrečnem razpletu 15 sekund pred koncem zadnje tekme. Lani se je sicer medsebojna tekma na SP končala s 4:1 za Slovence.

Danes pa so gostitelji zaigrali bolj zbrano in bili na začetku tudi učinkoviti. Vratar Rok Stojanovič, ki je začel tekmo (v Budimpešti je bil še Luka Gračnar, ki je v igro vstopil v drugi tretjini), je dvakrat klonil v četrti minuti, potem pa še v 15. A Slovenci so nato izkoristili prvo prednost igralca več, znižal pa je Robert Sabolič.

Nadaljevanje je bilo podobno, domači so hitro povišali prednost, Slovenci pa so se z zadetkoma Maksa Selana in Mihe Verliča do polovice približali le na gol zaostanka. A Madžari so hitro odgovorili in si do konca drugega dela spet zagotovili več golov zaloge.

To je bilo na koncu dovolj za zmago, čeprav so bili Slovenci v zadnji tretjini boljši in nevarnejši tekmeci, so dosegli le en gol, na 4:7 je znižal Andrej Hebar.

Do SP, prva tekma z gostitelji čaka Slovence 29. aprila, z Madžari pa 3. maja, bo vrsta Iva Jana odigrala še dve prijateljski tekmi z Italijani, letos udeleženci elite. Obe bosta na Bledu 24. in 25. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.